FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

HUNGARICA - Klippremier: Karácsony este

Februárban jubileumi koncert a Barba Negrában

2015. december 25. - bush69

hungarica.jpg

A soproni Hungarica zenekar legújabb dala, digitális kislemez formátumban, a Hammer Music gondozásában jelent meg. A hazai rockélet kiválóságainak vendégszereplésével készült London hiába vár című szerzemény után szent este egy újabb klippel jelentkeztek.

London Hiába Vár | A klipben természetesen szerepelnek az énekesek, vagyis Pohl Mihály (Lord), Tóth Attila (Pokolgép, Madách Színház, A Társulat, A Kör), Sziva Balázs (RomEr), Kovács Koppány (Rómeó Vérzik) és Fábián Zoltán (Hungarica). Látható még a filmben Pusztai Zoltán dalszövegíró (Auróra, Moby Dick, Hungarica), a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium végzős évfolyama, valamint olyan hírességek is feltűnnek a videóban, mint például Schuster Lóránt (P. Mobil).

Mentes Norbert gitáros, zeneszerző így fogalmazott a London hiába vár kapcsán:

„A felmérések szerint a magyar fiatalok nagy többsége hagyná el Magyarországot azért, hogy külföldön vállaljon munkát a nagyobb kereseti lehetőségek, a jobb megélhetés reményében. Sokak akár még tíz év külföldön tartózkodás után se térnének vissza hazánkba.

A Hungarica zenekar, -a magyar rockzenei szintér neves képviselőivel közösen- a zenén keresztül szeretne üzenni annak reményében, hogy ez a tendencia csökkenni fog. A lassacskán javuló gazdasági körülmények, egy idő után talán meg is tudják fordítani az elvándorlást és egyre több magyar fiatal fogja azt érezni, hogy itthon is tud boldogulni.

A fiatalok itthon tartása illetve a külföldről való hazacsábítása az üzenete a dalnak. Nyilván, mint zenészek nem tudjuk ezt a problémát megoldani, de úgy érezzük a zenén keresztül mi a magyar fiatalok felé célzottan tudunk üzenni!

“Itthon vagyok otthon, ez a hazám!”

Vendégszereplésre olyan énekeseket hívtunk meg, akik mindezt hitelesen tudják előadni, ráadásul különböző korosztályokból, akik a rockzenén belül, más-más zenei irányzatot képviselnek. A megkeresésünk után nagy örömmel vállalta el a felkérést Pohl Mihály, Tóth Attila, Sziva Balázs és Kovács Koppány.”

A Hungarica zenekart 2006-ban alapította Mentes Norbert gitáros, aki az 1981-ben alakult legendás Moby Dick alapító tagja. A banda székhelye a Hűség Városa, Sopron.

A dalszövegek írója Pusztai Zoltán költő, aki a a Hungarica mellett a Moby Dick és az Auróra zenekarok legendás szövegeit is jegyzi. Pusztai Zoltán a Magyar Írószövetség tagja. Irodalmi díjai: Radnóti ösztöndíj 1986, Móricz ösztöndíj 1989. Kötetei: Kallódó bábuk (Magvető 1984), Önarckép varjúval (Orpheus 1990), Évkör a halak jegyében (Búvópatak 2010), Képírás – kétszázötvenkét haiku (Magyar Kultúra 2013), Körfolyosó (Hazánk 2014).

A Hungarica 2016. február 5-én tartja majd 10 éves jubileumi koncertjét a budapesti Barba Negra Music Clubban.

A kiemelt nagy bulin azokkal a zenészekkel és előadókkal fognak közösen muzsikálni, akikkel az elmúlt tíz évben dolgoztak már együtt, akikkel közös dalokat készítettek. Többek között a London hiába vár és a Karácsony este is elhangzik majd, az abban szereplő vendégművészekkel kiegészülve.

Esemény: https://www.facebook.com/events/391302067729766hungarica_10_ev.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr748199028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása