FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

DREAMGRAVE - megjelent a szegedi banda új lemeze

2015. január 14. - bush69

dreamgrave_2014.jpg

A szegedi progresszív dark metal Dreamgrave kiadta "Presentiment" című új albumát. A teljes album streamelhető és letölthető a Bandcamp oldalunkról: https://dreamgrave.bandcamp.com

facebook_png.pngA zenekar kezdeti, "Deadborn Dreams" című 2008-as demójával elért nem várt sikerei után a folytatáshoz a zenekar alapítója és vezetője nehezen talált megbízható, stabil tagokat. Míg az aktív tagkeresés éveket emésztett fel, az alapító Gyimesi Dömötör folyamatosan dolgozott a "Presentiment" című koncepció dalainak alapjain. Végül 2012 szeptemberében találkozott össze Mayer Jánossal, aki egy még inkább progresszív irányba tolta el a már akkor is húzós dalokat. Egy évre rá, 2013 szeptemberében a zenekar elkezdte az addigra már kialakult dalok demózását Molnár Mária gyönyörű szopránjával. Rengeteg kemény munkával, Godó Jenő Miklós (szentely.org) és Drahota Gergő segítségével végül a zenekar 2014 januárjában végre stúdióba vonult, hogy rögzítse a nyolc felvonásból álló konceptalbumot.

A teljes anyag elérhető a következő linkeken: BandcampYouTube, Soundcloud.

dreamgrave_presentiment_cover.jpg

Absztrakt véleménynyilvánítás és aggodalommal teli képzelgés a világunkról, a társadalmunkról, önmagukról, hogy miért tartunk itt és hová tarthatunk…

1. Ethereal Eternity: A tökéletes üresség birodalma, egy világ ahol nincs sem élet, sem álmok, sem félelem, sem fájdalom. 2. Black Spiral: Egy köztes úton, két világ között, a halál után tévelygő lelket beszippantó erő elleni küzdelem. 3. Memento Mori: Az életed során ismétlődő események metaforája, melyekről mindig azt hiszed, hogy el tudod viselni őket - de végül mégis minden egyes alkalommal megtörnek téged. 4. The Last Drop Falls: Az utolsó kísérlet a kitörésre. 5. Presentiment: A jövőből származó emlékek elárasztják a tudatodat. A félelem teljesen lebénít, a valóság csak egy kis darabkája visszhangzik benned. 6. Presentiment (Part II): Az ismeretlen minden szépsége és ártatlansága ellenére is remegsz a bizonytalanságból fakadó félelemtől. 7. False Sense of Confidence: Az emberi ignoranciából következő túlzott önbizalom és a hozzá párosuló megfelelési kényszer a társadalom felé végül teljesen felemészti a lelkedet. 8. It's Ubiquitous: A minket körülvevő balsejtelem feloldása, amely kimondja, hogy van még remény. A sötétség, amely körülvesz mindannyiunkat csupán a fénynek hiánya.

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr387074275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása