FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

DRIVE, SHE SAID - Dalpremier Bon Jovi stílusban

2016. február 28. - Felicium

driveshesaid-pedaltothemetal.jpg

Tizenhárom év után új lemezzel tér vissza az AOR-körökben kultikusnak számító Drive She Said. A lemez címe "Pedal To The Metal" és a "Touch" című dalt máris meghallgathatjuk róla. Az album április 15-én a Frontiers Records gondozásában lát napvilágot.

Tovább

ANGERTEA - Második dalpremier: Orange Machine

angertea_2016.JPGMárcius 15-én jelenik meg az új Angertea lemez, a "Snakes in Blossom". Ez pedig a második bemutatott dal az albumról, az Orange Machine, amire egy lyric videót készítettünk. A dal vége felé jammel egyet velünk Franz Stahl, aki a legendás amerikai Scream gitárosa, és nem mellesleg pár évig a Foo Fighters tagja is volt, pluszban Jaksa Robi, az Ektomorf dobosa perkázik a dal végén.

Tovább

ROCKPART’16 - 2016-ban is Rock, Metal, Balaton!

Az első nagy nevek hivatalos bejelentése

rockpart_16.png

A RockPart’16 egy különleges, nyárindító meghívóval állt a rock és metal szerelmesei elé. A most bejelentett fellépők hallatán újra érezhető, hogy zúzós, vegytiszta rock/metal programcsomagot kapunk az arcunkba idén nyáron. Mert igen, 2016-ban is 3 napon át tartó őrület lesz a Balaton partján, Balatonszemesen.

Hogy mi állt a meghívóban? Valahogy így kezdődött: „Kezd velünk a nyarat egy 3 napon át tartó, kőkemény zúzással, hajnalig tartó pogóval és bulival…

És valahogy így folytatódott: „A bandák, akik majd lázba hoznak, és a koncertek, amikre még a nyár végén is boldog nosztalgiával fogsz gondolni:

apocalyptica.jpgApocalyptica – hatalmas show-val érkezik a metál zenei szcénában igazi különlegességnek számító finn virtuóz csapat, hogy nálunk is „terjesszék az igét”.  Amire bizton készülhetünk; a csellisták hat húr helyett, óriási erővel, négy húrral zúznak majd, instrumentális dalaikra és keményebb heavy metal szerzeményeikre az egész fesztivál-hadsereg behódol majd.
eluveitie.jpgEluveitie – érkeznek a folk metal svájci kiválóságai. Aki nem ismerné őket, nevüket egy ősi gael kifejezés ihlette, ’Én a helvéciai’ – amely feliratot egy gael véste fel egy agyagedényre 2500 évvel ezelőtt. Olyan hangszereket hallhatunk élőben megszólalni, mint a tekerőlant, mandola, uilleann duda (jellegzetes ír duda) vagy éppen a gaita (skót duda), mindehhez elementáris energiákat keverve. A melodic death metalt és a kelta népzenét ötvöző banda koncertje igazi csemege lesz.
tesseract.jpgTesseract - az elképesztő hangterjedelemmel bíró Daniel Tompkins, kristálytiszta hangzás, lüktető gitár, dinamikus ritmus és ütemváltások – erre számíthatunk TesseracT-tól, a progresszív metál, a zenei kreativitás brit nagymestereitől.
gamma_ray.jpgGamma Ray – egy név, egy legenda, egy banda, amely több mint 25 éve áldoz a heavy/speed metal oltárán. Ha valakiktől, akkor tőlük nem kevesebb az elvárásunk, mint a profi hangzás, a tempós, kemény, de egyben dallamos előadás. Ahogy meghalljuk Kai Hansen egyedi hangját és sikolyait, ott kezdődik majd az igazi tombolás.

tankcsapda.jpgA külföldi nevek mellett a magyar zenekarokról se feledkezzünk meg, kezdjük a legnagyobbakkal. Magyarország legnépszerűbb rock bandája, a Tankcsapda 2015-ben érkezett meg a RockPart színpadára, és idén is megismétlik tavalyi fergeteges koncertjüket. A fesztivál történetében először lép fel a 30 éve indult, ma is az ország legnépszerűbb heavy metal zenekarának számító Ossian, Paksi Endre és bandája is keményen oda fogja tenni magát a jubileum alkalmából.ossian_2015_december_1.jpg

Végül a legfontosabbak: „Összejövetelünkre várunk a magyar tenger partján, Balatonszemesen! Áldozz velünk a rock és metál Isteneinek június 23-25-ig! Kedvezményes bérleted már 9900 Ft-ért megveheted a rock paradicsomba! Légy az első 500 ember között és kempingezz ingyen a fesztivál helyszínén, hogy egy percre se kelljen eltávolodni a bulitól.”

Tudod, már hol találkozunk június utolsó hétvégéjén? Persze, hogy Balatonszemesen, a RockPart’16-on!  

Ha még mindig nem ismernéd, a RockPart egy olyan fesztivál, ami után hazatérve már nem leszel ugyanaz az ember. Mert megváltoztat, felszabadít, új barátokkal és feledhetetlen élményekkel gazdagít. Ahogy a hőmérők higanyszála felszökik, úgy indul be a balatoni nyár, úgy indul be június utolsó hétvégéjén a RockPart’16!

2016-ban is Rock, Metal, Balaton, RockPart’16!

Rockpart.hu | Facebook

ROCKMARATON - Hatalmas bejelentés: jön a Megadeth!

12742290_10154547717706521_4485464359815073450_n.jpg

Csütörtökön ismét kitett magáért az idén 10 naposra tervezett Rockmaraton Fesztivál, ugyanis az eddigi nem kis nemzetközi nevek mellé most bejelentették Dave Mustaine (ex-Metallica) zenekarát, a Megadeth-et. Emellett még az is emeli a hír értékét, hogy a legújabb lemez, a Dystopia hihetetlenül jól sikerült. Mi is írtunk róla és nem meglepő módon 10 pont lett a vége. Egyébként már elfogytak az early bird jegyek, így mostantól kicsit drágábban vásárolhatunk.

Tovább

PHOENIX RT - Indul a lemezbemutató turné

Új lemez, klipek, és MAHASZ lista helyezés

phoenix_rt_2016_700.jpg

2015.december 7-én jelent meg a csallóközcsütörtöki Phoenix RT új lemeze "Piros Karikás Részletek" címmel. A Supersize Production-ben Varga Zoltán producer közreműködésével készült új anyag a megjelenés hetében a MAHASZ lista 13. helyén nyitott. Az új korong 10 dalt tartalmaz, melyek közül a két klipes dal a Privát Mennyország és a Lépjünk le hamar a közönség szívébe lopta magát, úgy ahogy a Nincs ellenszer lemezről elővett, leporolt, metalosított Durván Bújj Hozzám, mely szöveges videóként található meg a Youtube-n.

Tovább

ME iLL - Meghallgatható az új EP

me_ill.jpgMeghallgatható a budapesti ME iLL zenekar "Megharcolsz érte" című új EP-je. A felvételek a SuperSize Recording stúdióban készültek Brucker Bence kezei alatt, a lemez online formátumban hamarosan elérhető lesz az online tartalomszolgáltatóknál is, mint iTunes, Spotify, Deezer és a többiek. A három dalos kislemez teljes egészében meghallgatható.

Tovább

KVLT – Modern rock & metal kifulladásig

The Winter Totem / The Trusted One / Dream Of Insomnia / Bloodtech / Scage / Hate View

1936307_1715335085348338_8310620681921778571_n.jpg

Március első szombatján egy hat zenekaros buli várható a budapesti KVLT klubban. Igazi modern rock / metal csapatok szolgáltatják a jó hangulatot és az önfeledt szórakozást. Kihagyni vétek, ugyanis este héttől hajnalig megy majd a minőségi aprítás és a dallamok váltakozása megállás nélkül. Akik pedig megszomjaznak, pénztárcabarát árakkal találkoznak kifogyhatatlan mennyiségben.

Tovább

MAGOR - Tovább folytatódik a lemezbemutató turné

Felvidéki koncert Dunaszerdahelyen

magor_2016.jpgLassan már egy éve, hogy megjelent a Magor első nagylemeze, ám a "Testamentum" dalait bemutató turné még mindig tart. A 9 állomásos tavaszi körút első koncertjére február 26-án, pénteken kerül sor Zalaegerszegen, ahol a Moby Dick vendégeként lép színpadra a csapat.

Tovább

AC/DC - Rajongói e-mail szolgáltatás: már lehet regisztrálni!

TNT bomba az e-mail fiókodban

acdc_web.jpgAz AC/DC a közelmúltban jelentette be Rock or Bust koncertturnéja európai állomásait. A banda rendkívül sikeres 2015-ös évet tudhat maga mögött: megnyitották az 57. Grammy Díjátadót, fő fellépők voltak a Coachellán, 14 észak-amerikai, valamint 11 ausztráliai és új-zélandi showt adtak, és most végre Európába is elérnek a turnéjukkal. De nem ez az egyetlen jó hír a rajongók számára. Mostantól ugyanis mindenkinek lehet saját, névre szóló AC/DC e- mailcíme!

Tovább
süti beállítások módosítása