FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

ROMANTIKUS ERŐSZAK - Klippremier: Huns Not Dead

2015. október 20. - bush69

romantikus_eroszak_a_hazaert_1.jpgIsmét új dalt mutatott be a Romantikus Erőszak "A hazáért" című EP sorozat első részéről, méghozzá a Huns not dead című számhoz! Az október 23-án, a Club 202-ben megrendezésre kerülő koncertjükön megjelenő CD mindössze 999 Ft-ért előrendelhető, akár a támogatói pólóval együtt is, közvetlenül a zenekartól a banda hivatalos honlapján a www.romantikuseroszak.hu-n.

Az új RomEr dal szövegét a hun-magyar azonosság ihlette, amelynek tudata őseinknél és Európa más népeinél évszázadokon át olyannyira természetes volt, hogy a XI.-XVI. század között a magyarokat hunoknak nevezték. Tőlünk nyugatra ma is Hungary, Hungaria, Hongrie, Ungarn ,Ungheria, Unkari néven emlegetik hazánkat. Ősi regéink is a közös eredete utalnak, például a Csodaszarvas mondában említett két testvér Hunor és Magyar. 1052-ben Henrik német császár „Hunnorum” ellen vezette seregét, 1100-ban egy forrás Szent Lászlót a ”hunok királyának” nevezi. Anonymustól Antonio Bonfini-ig középkori történetíróink felfogása szerint Árpád fejedelem, a Közép-Európától a Kaszpi-tengerig és a Dunától a Balti-tengerig uralkodó Atilla leszármazottja volt, a magyar honfoglalás pedig a csatában legyőzhetetlen hun király halála után a hont vesztett hunok örökség visszaszerző hadjárata, a székelység pedig a nagy Hun Birodalom szétesése után a Kárpát-medencében maradt hun néptöredék.

romer_club202_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr628007259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása