FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

SEX ACTION - a dirty rock fenegyerekei visszatértek

2014. november 04. - bush69

sex action 2014.jpg

Elementáris erővel tért vissza a magyar rockélet kultikus bandája, a Sex Action. Az újra eredeti felállásban (Mátyás Attila, Somlyay Miklós, Szendrey Zsolt, Zana Zoltán) zenélő banda a Junkies lemezbemutatóján mutatta meg a Barba Negra Music Clubban, hogy a vérükben van az a fajta dirty rock, amellyel híresek (és hírhedtek) lettek a kilencvenes években.

facebook_png.png

A stílusteremtő westernhősök a jól ismert és kedvelt dalokat eredeti formájukban adták elő, méghozzá telt ház előtt. Egy órába sűrítették öt lemezük ikonikus, erotikával és zúzós gitárszólamokkal megfűszerezett számait. Az utolsó albumról – Olaj a tűzre – az „Élet csak játék”-ot választották, és Abaházi Csabát kérték fel, hogy énekelje el azt. A jövőben is vendégzenészekkel adják majd elő a 2013-as album dalait, hiszen ezen nem Szasza énekelt.

- Tudjuk, hogy az "előjáték" kicsit rövid volt, de április 11-én, a 25. szülinapi bulin bőven lesz időnk szórakoztatni a nagyérdeműt! Előtte még november 29-én a Club 202-ben az Action 20 éves szülinapi buliján egy szám erejéig ismét eredeti felállásban áll színpadra a Sex Action – fogalmazott a banda a koncert után, kiemelve, hogy a Junkies és a szintén fellépő Hangtapasz mellett a közönségnek is jár a taps, amiért ilyen jól sikerült a visszatérés.

A Sex Action 1990 márciusában a kultikus Fekete Lyukban lépett fel először, az ötszámos koncert pedig olyan jól sikerült, hogy öt évig meg sem állt a „dirtyrock-szekér”: több száz teltházas koncertet adtak, a Sing Singgel közös Animals híres-hírhedt turnéjuk a mai napig legendás. Nem véletlen, hogy épp Abaházi Csabát, a Sing Sing énekesét hívták meg az Anyaszomorítók éjszakájának keresztelt bulira.

Bár a zenekar több tagcserét és szünetet is meg-, sőt túlélt, rendszeresen visszatalálnak egymáshoz a tagok: jellemzően a születésnapok alkalmával.

A 1994-es stílus-, és névváltás (Action) után Mátyás Attila, majd Zana Zoltán is elhagyta a zenekart, de 2004-ben Szasza 40. születésnapján mini koncertet adtak. A buli olyan jól sikerült, hogy még abban az évben a Sziget Nagyszínpadán léptek fel együtt, majd belevágtak a folytatásba. Öt évvel később Szasza és Miksa mondott búcsút a bandának, ahova Bense „El Mariachi” Sanyi bőgős és Vékony Sándor Áfonya érkezett. 2013-ban Matyi 50. születésnapján az A38 Hajón léptek fel újra együtt az alapító tagok, ezt követte a Düreres együttzenélés a saját zenekarokkal, a Rock-Part, majd most a Barba Negra.

Fotók a koncertről ITT nézhetők meg.

A Sex Action alapító tagjai: Mátyás Attila (F.O.System) - Electric Joker – gitár; Somlyay Miklós (Kézi-Chopin) - Mikki the Kid – basszusgitár; Szendrey Zsolt (Love) - Wolfchild – ének; Zana Zoltán (Dance) - El Scorpio – dob

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr336864153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása