FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

NAUTILUS - "...látod itt vagyok újra,..." | Interjú

2014. augusztus 26. - bush69

nautilus2012.jpgA felvidéki Nautilus zenekar Facebook oldalára felkerült a hír, mi szerint újra összeáll a banda. Erről és a tagcseréről beszélgettem Gabócával és Bálinttal.

Készült | 2012. május 4.

Tavaly szeptemberben oszlott fel a zenekar, ha jól tudom. Mi történt azóta veletek? Mi töltötte ki a szabadidőtöket?

Bálint: A szeptembert inkább javítanám októberre, mert akkor volt "állítólagos" :D utolsó koncertünk Perbetén. Már akkor se hittük igazán, hogy tényleg vége. Hogy mennyire nevezhető feloszlásnak ez a fél éves pihi, azt mindenki saját maga dönti el.
Gabó: Részemről a zenekar akkori szakaszát én mégis csak egy lezárásnak tekintetem. Úgy is mondhatjuk, hogy a Nautilus 1.0 története (a különböző felállásoktól eltekintve) akkor, ott mégis csak véget ért.
Bálint: Azóta felgyógyítottunk egy gyűrűt az ujjamra, amit feleségem tart azóta is rajta.Gabó is hasonló dolgokra készülődik. Pici és Dezsko külföldre készültek dolgozni, aztán a projekt bukott mindkettőjüknek. Szabadidőnk volt is meg nem is, de azért amikor ráértünk agyalni, akkor szívtuk a fogunkat, hogy valami nincs rendbe azóta, mióta nem ütköztünk minden 7végén. Persze programot, tennivalót mindig találtunk, de azért közben aktívan kommunikáltunk, tartottuk a kapcsolatot.
Gabó: Biztos voltam benne, hogy a zenélést nem akarom abba hagyni, szerencsémre a "feloszlás" óta is aktívan tudtam koncertezni, zenélgetni, de ösztönösen továbbra is kerestük egymást. Valami továbbra is bennünk maradt ami miatt úgy éreztük valamilyen formában szeretnénk még együtt zenélni/dolgozni.

Már párszor kikerültek olyan hírek a Facebook oldalatok falára, hogy talán újra kezditek a zenélést, de szerintem nem sokan hittek benne. Meséljetek egy kicsit az újjászületésről! :-)

Bálint: Hát ez a téma móka a köbön. Sokan oltogattak minket, hogy hát kicsit hosszú lesz ez a szünet, mikor még csak fel sem merült bennünk, hogy akár újra is kezdhetnénk. Persze tudat alatt mi is eljátszottunk az újrakezdés gondolatával és olykor-olykor némelyikünk felelőtlenül ki is írt az FB-s zenekar oldalra erre utaló megjegyzéseket. Ám tudtuk, előbb mindenkiben le kell hogy tisztázódjon a múlt, hogy mit és hol rontottunk el, aztán láttunk némi esélyt a "vissza-tapsra". Ezekből a hibákból tanulnunk kellett, értékrendszerünk is valamelyest megkomolyodott. Tudjuk mire kell legközelebb odafigyelnünk és hol lehet banánhéj ismét, amin esetleg újból elhasalnánk. Százszor is meg kellett gondolnunk az újrakezdést, többször egyeztetni, kompromisszumokat találni és bizony nem volt könnyű döntés. Már csak a családjaink miatt sem. De mégis csak a folytatás mellett döntöttünk, köszönet barátainknak és rajongóinknak a biztatásért. Viszont kissé átalakult a banda portré...
Gabó: Hát igen... ahogy mondtam az viszonylag gyorsan eldőlt, hogy akarunk csinálni 'valamit', de hogy ez Nautilus újra alakulás vagy egy teljesen új zenekar alapítása lesz sokáig nem volt egyértelmű számunkra. Sokat győzködtük egymást és mások is minket, de végül a Nautilus újrakezdése mellett döntöttük . Ahogy viszont Bálint is említette biztosak vagyunk, hogy nagyon sok dolgot másképp akarunk csinálni mint eddig. Ez a zenekar tényleg egy új Nautilus együttes, az előző gondolat menet szerint Nautilus 2.0 - és itt nem csak tagcserét értünk.

A videó üzenetből kiderült, hogy új gitáros került a bandába. Ki az új tag és mi történt Johny-val?

Bálint: Az új bandatag Vörös Attila, akit már a Connektor-ból esetleg a Rockstone-ból is ismerhettek. Igazi hibbant, mint ahogy mi is. Az igazat megvallva Johny-val nem sokat kommunikáltunk az újrakezdésről, mert voltak olyan múltbéli kijelentései, amelyekből nem láttuk értelmét őt is megkeresni az újrakezdés ötletével. Persze mi is ludasak vagyunk, mert szemtől-szembe is leülhettünk volna vele megdumálni, hogy mi az elképzelése a hogyan továbbról (már ha feltéve volt neki). Tapogatózva rákérdeztem nála, de a válaszai nem voltak egyértelműen "tüzesek" számunkra, márpedig nem akarásnak nyögés a vége. Ám pont kapóra jött az Aca, aki már régebben is zaklatott minket, hozzánk csapódási szándékával. Ráadásul kisisteni szinten tépi a húrokat és mindemellett jól kijövünk vele, hamar beilleszkedett a többi agybeteg közé.
Gabó: Aca csatlakozása mindenképp egy nagy előre lépés a zenekar életében több szempontból is. Aki hallotta már őt gitározni, tudja mennyire mestere hangszerének és ezen a téren már régóta szerettünk volna előrelépni. Ami a zenei stílusát tekinti abszolút bele illik a mi elképzelésinkbe is és emberileg is nagyon jól kijövünk az első percektől kezdve. Johny témához talán annyit fűznék hozzá, hogy emberileg, mint barátot továbbra is nagyon sokra tartom és részemről nincs semmilyen személyes ellentét ami miatt ez az újra kezdés egyből egy tagcserével indult. Részéről már korábban is felmerült, hogy kiszáll a bandából, mert külföldre költözik. Ez a része a dolognak számunkra már nyártól ismert volt. Ez ugyan sokáig nem volt egyértelmű, de végül még sem költözött el, mi viszont a zenekar újra szervezésekor már más embereket is próbáltunk megkeresni és Aca elég egyértelmű választás volt.

Az első koncert április 27-én volt Érsekújvárban az Auróra előzenekaraként. Mik a jövőbeli tervek?

Bálint: Május 12-én "hazalátogatunk" Perbetére, majd kisvártatva megint csak "itthon" Zselízen is megnézzük a közönség reakcióit, Acával kapcsolatban. Szintén érkezett meghívás szegedi barátainktól is, de talán megadatik ellátogatnunk a magyar föld más településeire is. Lehet még cseh vizitre is telik ez éven. Némi fotózást is muszáj lesz kipréselnünk magunkból, a tagcsere és az újjászületés miatt is. A többi maradjon meglepi, hátha nem jön össze. Akkor nem lesz miben csalódni :D

Mit üzentek a rajongóknak?

Hm...Köszönjük mindazoknak, akik mindvégig kiálltak mellettünk és buzdítottak az újrakezdésre. Igyekszünk továbbra is megfelelni minden elvárásnak, ha nem sikerülne, előre is bocsi. Éljen a RNR, veletek éljük meg minden mozzanatát!

Köszönöm az interjút. Sok sikert. Rock 'N' Roll

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr756639011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása