FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

WORDS OF BLOOD - Erőteljes, kiforrott anyaggal térnek vissza

2016. július 07. - bush69

words_of_blood_2016.jpgKözel egy évnyi csöndet követő hosszú munkafolyamat eredményeként született meg a Words of Blood második nagylemeze. A HammerWorld magazin nyári dupla számával megjelenő kiadvány számos meglepetést tartogat a zenekart jól ismerők számára is. Stílusát tekintve továbbra is modern metalról beszélhetünk, viszont érezhetően erősebb, kiforrottabb anyag az "Az én démonaim" címet viselő korong.

Ahogy saját zenei hangzásuk kialakításában a klasszikus metal alapok (Megadeth, Pantera, Ozzy, Metallica, Iron Maiden) mellett nagyobb teret kapott az elmúlt, mintegy másfél évtized frissebb vonalának hatása (mint pl. Scar Symmetry, Avenged Sevenfold, Five Finger Death Punch, Disturbed), úgy hozott merőben új színt énekfronton Fabók Tibor "Tybe" érkezése, kinek jelenléte a (költői érzékkel kidolgozott) dalszövegekben is megmutatkozik. Az album témavilága – röviden összefoglalva - napjaink egyre zűrösebb világának emberi problémáit, hibáit boncolgatja, egyfajta útkeresés és figyelmeztetés az önös érdekekkel, anyagias világunkkal szemben.

Célja a pozitív, külső hatásoktól mentes, valódi gondolkodás irányába terelni. Remélve, hogy legalább pár ember szemét felnyitja, segít a felépített burokból kilépni s a valóságban örömet találni.

A nagylemez előzeteseként az „Útvesztő” című dalhoz készült szöveges video, melyet hamarosan teljes értékű klip is követ.

words_of_blood_az_en_demonaim_2016.jpg1. Hatalomvágy
2. Legyen káosz
3. Az én démonaim
4. Észrevétlen
5. Hallgass
6. Még nem fáj
7. Útvesztő
8. Odafent
9. Gyűlöllek, ember!
10. Meddig (bónusz track)words_of_blood_2016_ff.jpgA zenekar felállása:

Fabók Tibor (Tybe) - ének
Krisztián Tamás (Füge) - gitár
Kiss Károly (Kaarle) – gitár
Ónódi József (Joe) - basszusgitár
Seiben Sándor (Alex Drum) - dob

Zenekari facebook oldal: https://www.facebook.com/W.O.B.Zenekar/
Weblap: http://words-of- blood.webnode.hu/
A kiadó facebook oldala: https://www.facebook.com/hammerworld/

A lemez elkészítésében közreműködtek:

Stúdió: Czébely Csaba / Helland Stúdió
Borító: Jacsó Balázs
Fényképek: Tóth Géza GZU

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr68871768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása