FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

S8 UNDERGROUND CLUB - Melodic metal festival

2015. szeptember 25. - bush69

2015_10_02_melodic_metal_festival_s8_fejlec.jpgBudapest szívében az S8 Underground Clubban egy új kezdeményezés lát napvilágot és kezdi bontogatni szárnyait első ízben egy kéttermes egy napos fesztiválként, mely igyekszik megkavarni az állóvizet és megmozgatni a hazai undergroundot. Az ismertebb zenekarok mellett helyet ad (a Blaha Lujza tér közvetlen közelében) olyan fővárosi, illetve más városokból érkező bandáknak, akik eddig nem jutottak elég lehetőséghez, de méltók arra, hogy a nagyérdemű elé tárják tudásukat.

A nagyszínpad, (S8 Black) programja 19.30 kor kezdődik, egy érdi székhelyű csapattal, a Harapófogóval, akik nemcsak hogy hörgős és kemény zenét tolnak, de mindezt női énekkel színesítik, kellően bemelegítve a talajt az underground körökben méltán egyre népszerűbb Eye For I előtt, akik szédületes energiával és showal döntik romba a falakat 20.45-től. A nagy pusztítás után egy órával az Ankh érkezik Tatáról, hogy a folk metál, a szimfónia és a hamarosan megjelenő első nagylemez erejével újjáépítse, majd a lehető legnagyobb energiával zúzza ismételten porrá a környezetet, persze mindezt gyönyörű női ének és fuvola dallamok társaságában. A nagy rombolás közepette 22.45-kor lép színpadra a Fleet Street, mely visszavesz az ordításból, és ahogy magukat jellemzik, elhozzák nekünk azt a bizonyos keleti import metált. Végezetül pedig közeledve az éjfélhez, megcsendülnek a doom harangjai, hiszen az első EP-jével a napokban jelentkező Ygfan csap bele a monumentális opuszokba, melyek méltóképpen zárják le az estet a fekete teremben.

A kisszínpad (S8 Red) programja hasonló pörgést ígér, ugyanis ott már 19.00-kor kezdődik a mulatság, méghozzá a budapesti Ventura HC szolgáltatja a hajrázáshoz illő dallamokat, majd óránkénti váltásban érkeznek a többiek szorosan utánuk. Rögtön 8-kor a nemrég új EP-vel jelentkező Sorrow Is A Sage lép a deszkákra és szabadítja ki a karcos riffeket metál tarisznyájából. Ezek után jobb, ha mindenki félti a nevét, mert érkezik a Pulzus tehetségkutatót is megjárt rock/metál brigád, a Fear My Name, akiket a hasonló stílusban utazó dunántúli LAY vált majd tíz óra környékén húzós tiszta és scream énekekkel váltakozva. Ha ez a felhozatal nem lenne elegendően változatos, akkor pedig máris a színpadon találjuk a salgótarjáni As Karma Brings-t, akik már bizonyították rátermettségüket egy svájci deathcore zenekar előtt és garantáltan a földbe döngölnek mindenkit. A megfelelő zárásért pedig egy viszonylag új formáció, a Nest Of Plagues felelős, szintén kőkemény zenével, így akik ezt a műfajt szeretik, otthonra lelnek a kisteremben, akiket pedig a hosszabb dallamos doom zene vonz, átvándorolhatnak a néhány méterre található nagyterembe.

S8 Black:
19.30 - 20.30 Harapófogó (https://www.facebook.com/Harapofogo)
20.45 - 21.30 Eye For I (https://www.facebook.com/EyeForIBand)
21.45 - 22.30 Ankh (https://www.facebook.com/AnkhTata)
22.45 - 23.30 The Fleet Street (https://www.facebook.com/TheFleetStreetMusic)
23.45 - 00.45 Ygfan (https://www.facebook.com/ygfanband)
Metalbuli

S8 Red:
19.00 Ventura (https://www.facebook.com/venturabp)
20.00 Sorrow Is A Sage (https://www.facebook.com/sorrowisasage)
21.00 Fear My Name (https://www.facebook.com/fearmynameband)
22.00 Lay (https://www.facebook.com/layband)
23.00 As Karma Brings (https://www.facebook.com/AsKarmaBrings)
00.00 Nest of Plagues (https://www.facebook.com/pages/Nest-of-Plagues/734638633289362)

Persze mindezt hangulatos környezetben a föld alatt teheti meg mindenki, ahol a metál igazán kibontakozhat ez év október 2-án! Várunk mindenkit változatos programmal, pénztárca barát árakkal és segítőkész személyzettel. S8! Mert az undergroundot nálunk nem söprik véka alá!

Esemény: https://www.facebook.com/events/1444548282529315

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr17829228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása