FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

FRM KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS 2014 - a tavalyi év legjobbjai

2015. január 09. - bush69

kozonsegszavazas.jpg

Tavaly szeptemberben indítottuk el közönségszavazásunkat. Kíváncsiak voltunk, hogy Felvidéken melyek a legnépszerűbb zenekarok, a fesztiválok közül melyik volt a legjobb és hogy a 2014-ben megjelent albumok, EP-k közül melyik tetszett a rock/metal rajongóknak. Több mint ezer szavazat érkezett december utolsó napjáig.

az_ev_felvideki_albuma_ep-je.jpg

AZ ÉV FELVIDÉKI ALBUMA | EP-JE

1. Rainy Mood - "Still Raining" EP
2. Gilotin - "Relative Perspective"
3. Expired Passport - "Zoo"
4. Southern Comfort - "Blues n' Roll"

Négy album indult. Az első helyen a dunaszerdahelyi metalcore brigád, a Rainy Mood 2014 tavaszán megjelent 4 számos EP-je végzett. Augusztusban a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. Szemléjén megosztott második helyezést értek el. Közönségszavazás útján a nagyudvarnoki 9. Rockfeszten is felléptek. A második az ímelyi Gilotin "Relative Perspective" című lemeze lett, mely azóta már megjelent magyar kiadásban is. A banda az említett szemlén szintén második helyezést ért el és októberben részt vehetett a tatabányai Peron Music Tehetségkutatón. A bronzérmes az 1998-ban alakult pozsonyi-dunaszerdahelyi Expired Passport második stúdiólemeze. Az albumon Török Ádám is vendégszerepel, aki a legendás Mini vezetője. A negyedik a nagykapos-i, lelesz-i Southern Comfort blues-hard rock banda "Blues n' Roll" című lemeze, mely az áprilisi HammerWorld CD mellékleteként jelent meg.
az_ev_fesztivalja_felvideken.jpgAZ ÉV FESZTIVÁLJA FELVIDÉKEN

1. RockFeszt | Nagyudvarnok
2. Felvidéki Magyar Sziget
3. Viva Rock | Csallóközcsütörtök
4. Tumultus Feszt | Perbete
5. Gombaszögi Nyári Tábor | Krasznahorkaváralja

Az első helyen a nagyudvarnok-i RockFeszt végzett. Augusztusban kilencedik alkalommal rendezték meg a fesztivált, ahol olyan bandák léptek fel, mint a Kalapács, a Tankcsapda, a Depresszió és a somorjai Rómeó Vérzik. A második a Nádszegen megtartott Felvidéki Magyar Sziget, ahol fellépett a Romantikus Erőszak, a Palmetta és az Ossian is. Harmadik helyezést ért el a csallóközcsütörtök-i Viva Rock. Fellépett többek között a Road, a Pokolgép és a Dorothy is. A negyedik helyen végzett a Tumultus fesztivál, ahol a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. Szemléjét rendezték meg. A szombati nap főbandája az Ossian zenekar volt. Ötödik a krasznahorkaváralja-i Gombaszögi Nyári Tábor lett, ahol koncertek, szabadegyetem, színház, csapatjátékok, érdekes előadások és rengeteg további program várta az érdeklődőket. Itt is fellépett a 25. jubileumát ünneplő debreceni Tankcsapda.
kedvenc_felvideki_zenekar.jpgKEDVENC FELVIDÉKI ZENEKAR

1. Phoenix Rt.
2. Kerecsen
3. Rómeó Vérzik
4. Gilotin
5. Southern Comfort

Az első helyezett csallóközcsütörtöki Phoenix Rt. 2014-ben 52 koncertet adott: tavaszi turné a Kowalsky meg a Vegával, őszi turné a Tankcsapdával. Ezen kívül felléptek a Depresszióval, a Road és a Hooligans együttesekkel, valamint a Pokolgéppel és a Rómeó Vérzikkel is.

A Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. Szemléjén első helyezést elért révkomáromi Kerecsen a magazin közönségszavazásán a második helyen végzett, a harmadik a somorjai Rómeó Vérzik, akiket azt hiszem, nem kell senkinek sem bemutatni. Negyedik a ímelyi Gilotin, az ötödik pedig a nagykapos-i, lelesz-i Southern Comfort.

Köszönjük mindenkinek, aki szavazott!

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr567055475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása