FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

EGY-7-ROCK - Accept, Zorall, Pulzus 2017, Lemmy Emlékest...

2017. január 08. - bush69

egy_7_rock_2017_new.jpgMinden vasárnap délben magyar és külföldi rövid hírek, új dalok, klippek, koncertajánlók egy posztban.

PULZUS 2017 - Zorall Sörolimpiás és Barba Negrás fellépés vár a győztesre

pulzus_2017.jpg

A Pulzus tehetségkutató rövidke története során számos tehetséges zenekart sikerült a nagyközönségnek bemutatni. Sokaknak közülük ez a megmérettetés „indította be a szekeret” és váltak ismertté a szűkebb régiójukon kívül is. Ezért is fontos számunkra, hogy évről-évre a Zorall Sörolimpia keretein belül lehetőséget adjunk minden feltörekvő zenekarnak a bemutatkozásra. 2017. augusztus 23-27. között ismét megrendezésre kerül a tehetségkutató, és ismét várjuk a felfedezésre váró tehetséges zenekarokat. A részletek: A jelentkezéseket emailben várjuk (pulzus2012@gmail.com), és az előzetes válogatás után 20 zenekar kap lehetőséget a bemutatkozásra. Jelentkezni február 28-ig lehet. További infó: ITT

EINE KLEINE TRASH MUSIC FESTIVAL - Energia áramlás a köböneine_kleine_trash_music_festival_2.jpg

Január 13-án a hazai kőbandák seregszemléjén, a fémszívű rajongók kihagyhatatlan estéjén irány a Barba Negra és a 2 alkalommal megrendezésre kerülő EINE KLEINE THRASH MUSIC FESTIVAL. Hazánk igazoltan egyetlen igazán világhírű bandája, az EKTOMORF, valamint a hat év után új albummal jelentkező AKELA főszereplésével megrendezésre kerülő fesztiválon teljes programmal zúz a műfaji trónkövetelők közül a BLOODY ROOTS, a jászberényi MAGOR, és a komáromi VESZTEGZÁR is. További infó: ITT

ROCKSTAR VIII. Születésnapi Party a Dürerbenrockstar_viii.png

Bizony a kedvenc programajánló magazinodnak is minden évben van születésnapja, amit idén is hatalmas bulival ünnepel meg! Február 3-án a Dürer Kert három termében egész éjjel vérbeli rock koncertek várnak. Az egyik kiemelt zenekar az idén 15 éves Supernem, aminek talán új anyagába is bele lehet majd hallgatni egy-két szám erejéig. Érkezik hazánk legfrissebb rock supergroupja, a Csongor Bálint, Anga-Kis Miklós (Subscribe), Szalkai Tibor (Blind Myself), Markó Ádám (Special Providence) és Varga Zoltán producer által alapított USEME. Ezen a napon fogja a Cadaveres új lemezét, a The Fifth House-t élőben bemutatni a közönségnek. Fellép két ritkábban elcsíphető, metal körökben már-már legendásnak számító formáció is, a mindig élményszámba menő, Stereochrist és Igor zenekarokból újjászületett Haw és az ismét aktív Wrong Side. A friss szellemről a hardcore vizein magabiztosan evező, januárban új albummal jelentkező Billog, a Kint a vízből lemezzel nagyot dobbantott AWS, a a zabolázatlan, mocskos rock’n'roll-ban utazó Junkie Jack Flash, a tesó, a classic, mosolygós Headbengs ás az elektro rock Flatband fog tenni. Találkozzunk a RCKSTR képzeletbeli medencéjében, ahol télen is forró a hangulat! További nevek még ebben a hónapban érkeznek! Esemény

LEMMY EMLÉKEST - Teljes a fellépők listája!

Tavaly januárban óriási sikerrel, telt ház előtt zajlott le az első Lemmy emlékest, melyet a 2015. december 28-án elhunyt legendás angol énekes, basszusgitáros, dalszerző, Grammy-díjas előadó, Ian Fraser Kilmister, avagy ismertebb nevén: Lemmy előtti tisztelgés indított útjára. Idén ismét megrendezésre kerül az esemény, az előző alkalomhoz hasonlóan ezúttal is számos előadó, zenész csatlakozott, hogy a Motörhead alapító frontember emléke előtt tisztelegjen, munkásságát felelevenítse, s a közönséggel tegyen újfent eleget a kérésnek, ahogy halála napján: mindenki hallgasson hangosan Motörhead dalokat!

lemmy_emlekest_2017.jpg

A napokban vált véglegessé a 2017. január 22-én megrendezésre kerülő emlékest fellépőinek sora, összesen 18 zenekar és további 12 vendég teszi tiszteletét! Mint arról korábban hírt adtunk, jelen lesz többek közt a Bloody Roots zenekar, Karai Anna közreműködésével áll színpadra a Mátyás Attila Band, egy-egy örökbecsű Motörhead nótát, Nagy Hunor Attila, Laczik Fecó, Magasvári Viktor és Tari Botond a Beathead elnevezésű formációval vesz részt az eseményen, s természetesen a Motörhand , mint hazai Motörhead tribute zenekar is szerepel a programban! Időközben pedig olyan előadókkal bővült a sor, mint Kalapács József , Mentes Norbert (Hungarica, Moby Dick), Szijártó Zsolt (Kárpátia), Takács Vilkó (Ganxsta Zolee és a Kartel), Vörös Attila (Vulgar Display of Cover, ex- Leander Rising). Felsorolni is sok lenne a teljes felhozatalt, várható néhány meglepetés, az erre vonatkozó részletekért és a legfrissebb információkért érdemes felkeresni, követni az esemény oldalát. Esemény

WOLFHEART - Előrendelhető a harmadik lemezwolfheart_3.jpg

Tuomas Saukkonen (Before The Dawn, Black Sun Aeon, Dawn Of Solace) csapata, a finn Wolfheart harmadik lemeze március 3-án jelenik meg "Tyhjyys" címmel. A lemez már előrendelhető különféle verzióban a Mad Supply oldalán. ITT

ACCEPT - Újabb videó az új koncert DVD-ről: Fast As A Sharkaccept_restless_and_live.jpg

A legendás német Accept új koncertalbuma "Restless And Live" címmel január 13-án jelenik meg a Nuclear Blast jóvoltából. A korongra a tavalyi Bang Your Head!!! fesztiválos (Balingen, Németország) fellépésének felvétele került fel.

ØRDØG - Új dal: Sátántangóordog_2017.jpg

"Sötétanyag" címmel a februári HammerWorld extra CD-mellékleteként jelenik meg az Ørdøg zenekar második albuma. A lemezbemutató koncert március 3-án lesz a Dürer Kertben. Itt az első nóta:

ZORALL - Új klip a felvidéki túráról: Az én utam

zorall_2016_new.jpgA Frank Sinatra előadásában elhíresült My Way című dal zorallosított változata a zenekar tavaly megjelent albumára, a "Retrográdra" került fel. Erre a dalra forgatta le legújabb klipjét a Zorall. A felvétel a zenekar december eleji felvidéki turnéján lett rögzítve.

KIES - A teljes lemez a YouTube-on!kies_kaland_az_elet_300.jpg

Teljes egészében meghallgatható a kecskeméti, kerekegyházai Kies zenekar tavaly szeptemberben megjelent Kaland az élet című albuma. A 2015 márciusában alakult banda több jelenleg is aktív, valamint időközben földbe állt zenekar (Stubborn, The Carrion Crow, Mad dolls, Black Sound) tagjaiból áll.

BLACK STAR RIDERS - Új dal: Testify Or Say Goodbyblack_star_riders.jpg

"Heavy Fire" címmel február 3-án jelenik meg a Black Star Riders új albuma a Nuclear Blast gondozásában. Itt a második új dal:

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9412104595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása