FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

A38 - Brit és olasz post/modern hardcore vasárnap a hajón

2016. május 21. - Felicium

12970907_992748954096375_4782175858207697524_o.jpg

A neve ellenére brit Napoleon a szigetország dallamos hardcore-jának egyik legnagyobb ígérete. A tavaly már Budapesten járt kvartett visszatér, ezúttal már főzenekarként az A38 Hajóra, hogy bemutassa rég várt első nagylemezét. A koncert aktualitását mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a Newborn Mind öt nappal a budapesti fellépés után jelenik meg hivatalosan.

Tovább

POLLEN - Meghallgatható, letölthető a bemutatkozó lemezük

pollen.jpgVeszélyesre növekedett a pollenkoncentráció a Tolna megyei, Lengyel községben, mikor néhány napja megjelent a helyi zenekar első lemeze "Addig járok..." címmel. Igen, ők a Pollen zenekar. Úgy egy éve kezdtek együtt próbálni, dalokat írni, stúdióba vonultak, majd megszületett a lemez, a komlói Cett - hangstúdióban. A korong 10 pörgős, fiatalos, néha punk-os, néha metal-os dalt tartalmaz. A zenekar tervei, minél több helyen megmutatni magukat az országban, minél több barátot, s egyre nagyobb ismeretséget szerezni.

Tovább

CATTLE DECAPITATION - Klippremier: Clandestine Ways (Krokodil Rot)

cattle-decapitation-506cd4bcee94b.jpg

Tavaly jelent meg a Metal Blade gondozásában a death/grind brigád, a Cattle Decapitation aktuális albuma "The Anthropocene Extinction" címmel. A csapat most egy szokásosan beteg klipet készített a Clandestine Ways (Krokodil Rot) című, power balladának korántsem nevezhető nótájukra.

Tovább

LAD PROJECT - Meghallgatható, letölthető a putnoki banda új kislemeze

lad_project_ontudat_cd.jpgNemrégiben jelent meg a putnoki illetőségű LAD Project zenekar bemutatkozó kislemeze "Öntudat" címmel. Az anyag egy intrót és 3 új szerzeményt tartalmaz, melyek közül az egyik dalhoz ( Írd át ) szöveges videó is készült. A bemutatkozó anyag letölthető a banda Soundcloud oldaláról, illetve meghallgatható a YouTube csatornájukon.

Tovább

ÁRSTÍĐIR - Izlandi örömzene a hajó gyomrában

maxresdefault_1_1.jpg

Május 8-a egy igen kellemes késő tavaszi nap volt. Kellemes időtöltés ilyenkor egy koncert, ám az aznapi koncert nem mindennapi volt. Mint mindenki tudja, mi egy rock magazin vagyunk és én is inkább a keményebb rock/metal-os irányt hallgatom legtöbbet, de egy kedves ismerősöm felhozta ötletnek az Árstíðir koncertjét és hát lévén, hogy nem nagyon ismertem kérdezősködtem picit, hogy mégis kik ők, honnan jönnek, egyáltalán miféle zenét játszanak? A válasz annyi volt, ha tényleg zongorán kezdtél el tanulni és a klasszikus zenén nevelkedtél, akkor tetszeni fog.

Tovább
süti beállítások módosítása