FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

GHOST TOAST - Új dal és klip: Gordius

2016. május 26. - bush69

ghost_toast.jpgElkészült a debreceni Ghost Toast új videója a Gordius című új dalukra. A klipforgatás a Debreceni Ifjúsági Ház koncerttermében zajlott Palchuber Gáborral (Studio-iNside) segítségével. A 2008-ban alakult instrumentális banda jelenleg harmadik lemezén dolgozik.

facebook_png.png

Jelenleg a harmadik lemezen dolgozunk mely egyelőre cím nélküli, de két dal már el is készült róla a szolnoki Denevér Stúdióban Töfi és Boros Béla kezei alatt. A keverést és mastert egyébként még a 2014-es Éter Tehetségkutató Fesztiválon nyertük, de csak most készült el, nem kapkodtunk el semmit, nálunk a dalírás és a felvétel is hosszú folyamat.

A két dalból az egyikre, a Gordiusra készítettük a klipet Palchuber Gáborral, aki gyakorlatilag egyszemélyben a debreceni Studio-iNside és ő készítette az első klipünket, a Legacy-t is (illetve nála nyertük, a saját, Pure Music-ra keresztelt tehetségkutatóján).

A klipforgatás helyszíne a Debreceni Ifjúsági Ház koncertterme volt. Itt vetítettünk be projektorokkal két falat és az előtt játszottunk, hogy valamilyen formában megmutassuk azt is, hogy milyen a színpadképünk a koncerteken (bár ott jellemzően csak egy projektort tudunk használni).

A háttérvetítés érdekessége (melyből direktbe is bevágtunk a klipbe néhány kockát), hogy rengeteg - több mint 30 - más által készített és Creative Commons licensz alatt közzétett (tehát a szerző, illetve forrás megjelölésével gyakorlatilag szabadon, engedély nélkül használható) anyagból vágtuk össze.

Maga a dal egyébként a zenei komplexitása miatt kapta ezt a címet, de a háttéranyag készítése közben jöttünk rá, hogy nagyon illik hozzá az ember bonyolultsága mint téma, így a vetített anyagnak is ez lett a koncepciója.

"A Ghost Toast 2008-ban alakult Debrecenben. A célunk az volt, hogy teljesen szabadon, stílusra vonatkozó tervek nélkül sűrítsük dalokba a szerteágazó ötleteket, elsősorban a magunk szórakoztatására. A végeredmény ennél fogva nehezen kategorizálható instrumentális zene, melyben progresszív rockos, illetve metálos, pszichedelikus elemek is vannak, de a film- és elektronikus zene hatása is nagyban érezhető.

Eddig két lemezt készítettünk teljesen "házilag", melyeket szerzői kiadásban jelentettünk meg: 2011-ben a Toast in the shell-t, 2013-ban pedig a There is no en... címűt. Mindkettő letölthető a www.ghosttoast.hu-ról, illetve a Soundcloud oldalunkról, az utóbbi pedig a Bandcamp-ről is."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr78749044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása