FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

THE VOID - Új lemez, jubileumi koncert | + Interjú

2016. április 28. - bush69

the_void.jpg

Júniusban várható a szegedi The Void következő nagylemeze. Az idén 10 éves banda néhány héten belül egy új klippel is jelentkezik, majd május 14-én jubileumi koncertet ad az Angertea és a Dystopia zenekarokkal. Kovács Danit faggattam a részletekről.

facebook_png.png

Néhány héten belül egy klippel jelentkezünk, utána egy 10 éves jubileumi koncertünk lesz az Angertea-vel és a Dystopiával, azután pedig kb. júniusban várható a következő nagylemez. A norvég Smash Fabric Records-zal felmondtuk az együttműködést, jelenleg a pontos megjelenés is azon múlik, hogy sikerül-e megegyezni valakivel, ha nem, akkor szerzői kiadásban hozzuk ki az anyagot.

A norvég Smash Fabric Records-al miért szűnt meg az együttműködés?
Azért szüntettük meg az együttműködést, mert gyakorlatilag csak annyi értelme volt norvég kiadónál lennünk, hogy elmondhattuk magunkról, hogy norvég kiadónál vagyunk, gyakorlati haszna szinte nulla volt. Cserébe viszont a befolyó online letöltési számokról sem kaptunk pontos képet, csak egy féléves statisztikát. Ennek fényében úgy gondoltuk, hogy vagy egy olyan dealt csinálunk egy kiadóval, akikkel a közös munka hozzáadott értéket is teremt mindkettőnk számára, vagy akkor a saját kezünkben tartjuk az egészet, ami persze sok munka, de legalább mindenre van befolyásunk (online fórumok, promóció, koncertszervezés, stb.). Ideje belátni, hogy egy zenekarnak már rég nem elég csak a zenéhez érteni...

 

Hol rögzítettétek a lemezt?
A lemezt a szegedi Black Hole Sound stúdióban rögzítettük Vári Gáborral, ahogy az összes eddigi lemezünket is. Nem tudunk nála jobb, a mi zenénket/stílusunkat jobban értő szakemberről ma Magyarországon, emellett hatalmas cimborák is vagyunk! Nem hinnénk, hogy be kell mutatni őt, jobbnál jobb anyagok születnek nála (Fish!, Angertea, Honeybeast, stb.).

 

A 2013-as "Unraveling" albumhoz képest milyen lesz az új anyag?
Komoly változás lesz az előző anyaghoz képest, hogy 7 húros hangszerre váltottam, ami F# hangolásban van, így sokkal súlyosabb témákat is tudunk írni. Emellett sokkal nagyobb teret kapnak az elektronikus dolgok is. Zenei stílust nem is nagyon tudnánk mondani, hogy mihez fog hasonlítani, mert nem is volt cél, hogy hasonlítsuk magunkat bárkihez. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is lehet. :)

 

Az új lemezen is lesz feldolgozás dal? Az előző lemezeteken hallható Bon Jovi (Livin' on a prayer) átirat elég ütősre sikerült.
Az új lemezen nem lesz feldolgozás, 8 saját dal lesz rajta, kb 45 perc.
A születésnapi buli hol lesz?
A 10 éves jubileumi koncert május 14-én, a szegedi Rongy-ban lesz, az Angertea és a Dystopia zenekarokkal. Igazi monstre másfél/kétórás bulival készülünk!
Több vendég is színpadra fog lépni az est folyamán, ha jól tudom.
Fellép a volt másik gitárosunk, Barta Zsolt, aki még a kezdeti felállásban volt velünk, amikor még 6-an voltunk, valamint Bajusz Peti és Vári Gabi a Dystopiából néhány régi szám erejéig.
Turné, fesztiválok, határokon kívüli koncertek. Hol láthatnak nyáron a rajongók?
Nyáron pihenünk, de azért felveszünk még egy klippet egy másik dalra, valamint kijön még egy lyric videónk is hamarosan. Júliusban lesz egy bulink az Alpárfeszten, de ezen kívül az őszi turné szervezésére koncentrálunk. Többek között nagyon szeretnénk visszamenni Felvidékre is, Dunaszerdahelyre, ahol egyszer már volt egy nagyon jó bulink, iszonyat jó közönség előtt, de bárhová máshová is szívesen megyünk. Tervezünk emellett egy romániai körutat is, valamint egy-két szerbiai állomást. Emellett Budapest, Szeged, Békéscsaba, Debrecen és még sok más helyszín is tervben van, de ezeket csak a lemez megjelenés után fogjuk tudni fixálni.
the_void_10.jpg
10 év telt el azóta, mióta megalakult a The Void zenekar Szegeden. Ez már annyira sok idő, hogy csak olyan zenekarokkal merünk fellépni, akik még nálunk is régebb óta nyomják! Haha! Nem mellesleg a Dystopia és az Angertea zenekarok is nagyon komoly hatással voltak mind a zenei pályafutásunkra, mind a magánéletünkre mint barátok, ezért rendkívül boldogok vagyunk, hogy elfogadták a meghívásunkat! Különleges programmal készülünk, mivel több vendég is színpadra fog lépni az este folyamán, köztük régi tagok és barátok is!

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr608669098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása