FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

PROMETHEANS - EP-megjelenés és koncert a Prog Heaven fesztiválon

2016. március 28. - Kovenant

prometheans.jpg

Balogh Vendel és Kővári Dániel közös zeneszerzői munkájával 2012-ben indult útjára a Prometheans nevű projekt, mely 2015-ben ötfős együttessé alakult. 2016 januárjában elkészítették "Interactions" című bemutatkozó EP-jüket is.

A csapat zenéje modern, elektronikus és klasszikus elemekből építkező rock'n'roll, metalos hangszerelésben, egyedien ötvözve a könnyen befogadható dallamokat, és a helyenként komplex, masszív témákat. Ezeknek az arányoknak köszönhető a lázadó, futurisztikus és atmoszferikus érzés, mely az egyedi Prometheans hangulatot adja.

Az együttes zenéje koncepcionálisan íródik, mely egy fiktív világban játszódó történetet mesél el. Bemutatkozó anyaguk ezen történet első fejezete. A háttértörténetről az alábbiakban olvashattok:

Valahol a nem is olyan messzi jövőben, ahol az emberiség már képes a csillagközi utazásra, létezik egy csoport, akik a Prometheans nevet viselik. Tagjaik magukat "az utódoknak” nevezik, utalva ezzel hitük megtestesítőjére, Prométheuszra. A régi korok egyik mitikus alakjára, kinek segítségével az emberiség ráléphetett a civilizáció ösvényére. Az istenüktől szerzett tudás nemcsak a faj túlélését szolgálta, hanem annál egy sokkal nagyobb feladattal látta el a kiválasztottakat. Bolygójukat, a Földet elhagyva, űrhajójuk tovább viszi őket az ismeretlenbe, új felfedezésre váró naprendszerekbe. Habár a jövő még számukra sem ismert, hitük vezeti őket, hiszen tudják, hogy már várják őket.

A Prometheans tagjai: Nádasi Richárd (ének), Balogh Vendel (gitáros), Kővári Dániel (billentyűs, zeneszerző), Feltóti Péter (basszusgitár) és Tóth Tamás (dobok).

A zenekar április 16-án, a Prog Heaven fesztiválon mutatkozik be a budapesti közönségnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr668531416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása