FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

9. FELVIDÉKI MAGYAR SZIGET - Nemzeti fesztivál Nádszegen

2016. március 03. - bush69

felvideki_magyar_sziget_2016_nadszeg.jpg

2016-ban is megrendezésre kerül Felvidék egyetlen nemzeti fesztiválja! A helyszín immáron negyedszer is a már jól ismert nádszegi Szőlős.

Az eddig bejelentett fellépők között ott lesz „a munkások, a parasztok és az értelmiségiek kedvenc zenekara”, a Schuster Lóránt-féle eredeti és utánozhatatlan P. Mobil, a magyar heavy metal színtér egyik legismertebb és legkedveltebb énekese, Kalapács József és zenekara, a Kalapács, az egyik legmeghatározóbb magyar epikus folk metál együttes, a Dalriada és a 2011-es Talentométer könnyűzenei vereseny győztese, a Szkítia zenekar.

P.Mobil | A zenekar a legismertebb magyar rockbandák közé tartozik. Olyan klasszikus slágerek köthetőek hozzájuk mint az “Acélváros” vagy a “Kétforintos dal”, amelyeket még azok is ismernek, akik rockzenét szinte sosem hallgatnak. (Június 10.)

Kalapács | Kalapács József, a metál színtér egyik legjelentősebb énekesének számít, hiszen olyan dalok köthetőek a nevéhez a Pokolgép zenekarral, mint a „Mindhalálig Rock ‘n Roll”, az „A jel” vagy az „Itt és most”. Ugyanakkor nevéhez főződik az Omen zenekar megalapítása is, mely a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb metál zenekara volt, csakugyan, mint a jelen korban a Kalapács zenekar a 16 év alatti 10 lemezzel. (Június 11.)

Dalriada | A zenekar első jelentősebb sikereit még Echo of Dalriada néven, Arany János „A walesi bárdok” című balladájának megzenésítésével érte el. A Dalriada számláján azóta kilenc stúdiólemez ékeskedik, rendszeres fellépői a magyar és a külföldi metál fesztiváloknak és utoljára 2008-ban vendégeskedtek a Felvidéki Magyar Sziget színpadán. (Június 11.)

Szkítia | A zenekar dalaiban egyedülállóan és izgalmas módon keveredik a folkos hangulat és a rock, ezért 2004 óta a kárpát-medencei folk-rock jellegzetes és egyedi hangzásvilágú képviselője. A Szkítia küldetése a gyökerekhez, a hagyományainkhoz való kötődés és a magyar identitástudat erősítése, célja a magyar kultúra közvetítése, versek megzenésítése és a népdalok továbbítása úgy, hogy az idősebb generáció mellett a fiatalokat is megérintse. (Június 10.)fmsz-tamogatas.png

Facebook

Hivatalos weboldal

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr778440708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása