FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

ROCK A VÁR ALATT 6. - Fesztivál Torna dicső vára alatt

2016. március 01. - bush69

rock_a_var_alatt_6_bush.jpgHatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bódva völgyének egyik kiemelkedő rendezvénye, a Rock a vár alatt. Az eddigiekhez képest a szervezés és a műsor összeállítása is más, sokkal kiforrottabb koncepció által történt. Torna dicső vára alatt, történelmi környezetben fellép iglói Cliftons, az alsólánci retROCK, a 2014-ben 20. évfordulóját ünneplő felvidéki Alldevils, a debreceni Chrome RT, a soproni Dalriada és a legendás Karthago együttes.

Június 25. | Torna | A vár alatti étterem szabadtéri színpada

Esemény: https://www.facebook.com/events/1755415868022704

Szigeti Ferenc, Takáts Tamás, Gidófalvy Attila, Kocsándi Miklós, Kiss Zoltán "Zéró". Öt név, egy zenekar, amely meghatározza a magyar rockzene történelmét. Öt név, egy zenekar, amely nem más mint a 37 éve, töretlen sikerrel, változatlan felállásban koncertező Karthago együttes. Olyan slágerek fűződnek a nevükhöz, mint a Requiem, Apáink útján, Áruló nem leszek, A pénz, Lépd át a múltat, Ezredforduló, Senki lánya, Keleti éj, Lázban égő nemzedék és még hosszasan sorolhatnánk.

A Dalriada (korábban Echo of Dalriada) egy folk metal stílusú magyar zenekar. 1998-ban alakult Sopronban, az Echo of Dalriada nevet 2003 februárja óta viselte, majd a "Kikelet" című albuma után Dalriadára cserélte. Első jelentősebb sikereit Arany János A walesi bárdok című balladájának megzenésítésével érte el. Tavaly szeptemberben jelent meg "Áldás" című új lemezük.

A Chrome RT zenekar 2004 áprilisában alakult. Tavaly jelent meg új lemezük "Reinkarnáció" címmel.

Az Alldevils zenekar 1994. március 8-án alapította Kovács Károly(ének, gitár), ifj. Bazin István "Öcsi", (dobok) és Kovács Oszkár (basszusgitár), érezve , hogy szükség van valami jó és "dögös" zenére. A 2014-es év mérföldkőnek számított a zenekar életében, ugyanis megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte. Nyáron megjelenik második lemezük.
retrock.jpg

Az alsólánci retROCK 2014-ben alakult. A zenekar elsősorban a 70-80-90-es évek magyar rockbandái: Edda, Bikini, P-Mobil, Beatrice, Hobo, Deák Bill Gyula dalait játssza.

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr528419226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása