FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

ALCOHOL - Új dal, friss klip, ingyenes tavaszi turné!

Április elején felvidéki koncert Révkomáromban!

2016. január 26. - bush69

alcohol_2016.JPGJanuár 24-én debütált az Alcohol zenekar harmadik nagylemezének előfutára, a nemrégiben bemutatott A káosz birodalma című dalához forgatott videoklipje (ezzel egy időben a felvétel is elérhetővé vált a digitális terjesztőknél). A nagy érdeklődést vonzó megjelenés szele még el sem csendesedhetett, máris újabb információkkal szolgál az együttes!

facebook_png.pngÉv elején ugyan a Psychogang zenekar révén már felröppent a közös tavaszi turné híre, a részletekre viszont várni kellett. "Káosz Tour-a" néven valósul meg a 15 állomást tartalmazó turné, melynek állandó vendégei a Patriots Rock Band és a Rozsda zenekarok lesznek, számos helyszínen különleges vendégként szerepel a legutóbbi nagylemezét népszerűsítő turnéra indult Phoenix RT, valamint a nyugati országrészbe érve két alkalommal a Magor is csatlakozik. A két hónapon át tartó országos koncertkörút április elsején indul, bár így tréfának tűnhet, a hír mégis igaz: végig ingyenes lesz!

Az ősszel megjelenő új Alcohol lemez előfutáraként szolgáló friss klip, melyet a frontember, Tóth Sándor “Csövi” születésnapi koncertjén bemutatásra került A káosz birodalma című tételhez forgattak. A mindennapjainkat átható problémákat boncolgató nóta súlyos, de nyomdafestéket tűrő szövegvilága mellé olyan erőszakosabb képi világot kapott, mely miatt a klip nagy "18+" korhatár-besorolást kapott.alcohol_a_kaosz_birodalma.jpg

Az új klip kapcsán Csövi, az Alcohol zenekar basszusgitáros-énekese a következőket árulta el:

"A káosz birodalma" a készülő lemez egyik legsúlyosabb dala mind zeneileg, mind szövegileg. Harapós gitárriff, dallamos refrén és egy kis zúzda is van a dalban. Szövegileg talán a "Semmilyen rendszer" dalunkra hajaz kicsit, de teljesen más köntösben. A mindennapok, az ország, a világ helyzete a saját szemszögünkből, amit szerintem jó néhányan magukénak fognak érezni. Aki többre kíváncsi, nézze és hallgassa meg! A klipet a dal mondanivalójára, hangulatára formáltuk, tehát elég "erőszakos" lett, na de pont ilyen napokat élünk.

“Hogyan képes egy – viszonylag fiatal – együttes aktív kezdés után éveken át fennmaradni új dalok, kiadványok nélkül?” Számtalanszor szegezhették eme kérdést az Alcohol zenekarnak az elmúlt pár esztendő folyamán. Különösen mostanság, mióta felröppent az új album híre. A gyakran felvetődött kérdés nyilván nem véletlen, hiszen 2009, a “Házam egy kocsma” CD óta nem készített nagylemezt az időközben – felállását tekintetében - jelentősen átalakult formáció.

Túlzás lenne azt mondani, hogy teljes csend honolt a zenekar háza táján, színpadi aktivitásuk mellett a háttérben számos ötlet felmerült, s ezen időszakban készült el előbb a “Semmilyen rendszer”, majd ezt követte a csapat pályafutásának eddigi legnagyobb, minden várakozást felülmúló sikere, a “Rockhimnusz”. A hazai rock-metal élet színe javából álló neves vendégek közreműködésével készült, töretlen népszerűségnek örvendő dal tavaly december elején lépte túl az egymilliós nézettséget.

A többek között Nagy Feró (Beatrice, Bikini, stb.), Vikidál Gyula (P. Mobil, P. Box, MHV, stb.), Rudán Joe (Coda, Dinamit, Rudán Joe Band, stb.) és Gidófalvy Attila (Fáraó, Karthago, Lord, stb.) közreműködésével készült klip sikere azóta is töretlen. Január közepére újabb százezerrel növekedett a “Rockhimnusz” látogatottsága a legnépszerűbb videómegosztón.

Az Alcohol jelenlegi felállása:

Juhász Gábor “Juro” - gitár Szentpéteri Viktor - dob Tóth Sándor “Csövi” - basszusgitár, énekalcohol_kaosz_tour-a_2016_tavasz_javitva_640.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr238318122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása