FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

S8 UNDERGROUND CLUB - Progressive Night

2016. január 13. - bush69

s8_2016_01_15_progressive_night_s8_red_face.jpg

Az év harmadik péntekje a lengyel-magyar barátság jegyében telik majd - a Blaha Lujza tér szomszédságában lévő - S8 Underground Clubban. Egyenesen Łódź-ból érkezik hazánkba, a kitűnő progresszív rockot játszó Maze Of Sound. Előttük és utánuk két magyar fellépő kap lehetőséget az alternatívabb Indie rock világából. Közös koccintásra biztosan lesz alkalom, szóval senki se feledje a „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.” sorokat!

A lengyel Maze Of Sound-ot 2012-ben alapították. Első EP-jüket 2013-ban rögzítették „Man in the balloon” címmel. A progresszív, ámde dallamos rockzenét játszó banda fellépései különlegesek. Inspirációik közt megtalálhatjuk a fantasztikus Peter Gabriel-t, a Genesis-t vagy a Marillion-t, de számaikat hallgatván hamar előtűnik egyediségük, s saját stílusuk. Élőben, igazi rock színház részesei lehetünk, koncertjeiket maszkokkal, speciális kellékekkel és ruhákkal teszik élvezetesebbé. A 2014-es „Sunray” albummal sok pozitív kritikát begyűjtő zenekar, a szerdai besztercebányai fellépésük után, először az S8 Underground Clubban lép fel Magyarországon, amit másnap egy szabadkai koncert követ a Délvidéken.

A Hullangó alapítója, dalszerzője, szövegírója, énekese és gitárosa Szűcs Attila. 2013-ban, az ő fejéből pattant ki a zenekar ötlete. Zenéjükre legnagyobb hatással a U2, The Cure, hazaiak közül a Kispál és a Borz volt. Ha be kéne határolni a bandát, akkor leginkább az alternatív rock, indie rock húzható rá. Az alapítás óta eltelt három évben négy kislemezen és rengeteg fellépés során érhettük tetten munkásságukat.

Azt est fényét emeli a Hullangóval részben közös tagságú, testvérzenekarnak számító Pinot Noirz. A friss formáció mindössze négy hónapja létezik. Stílusuk erőteljes new wave hatásokkal felvértezett indie rock. Feldolgozásaik mellett immáron több saját számmal is megörvendeztetik majd a hallgatóságot.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1630626000522403

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr558268836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása