FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

ROMANTIKUS ERŐSZAK - Klippremier: A hazáért

2015. október 14. - bush69

romantikus_eroszak_a_hazaert.jpg

Október 23-án, a Club202-ben megrendezésre kerülő koncerten jelenik meg digipak CD formátumban a RomEr "A hazáért" című három részes EP sorozatának első darabja, a "Piros".

Miután idén nyáron lezárult a népszerű nemzeti rock csapat tavaly ősszel megjelent, Petőfi versmegzenésítéseket tartalmazó legutóbbi albumának sikeres „Szabadság, szerelem” turnéja, nyomban neki is láttak az új dalok rögzítésének. A felvételek a Kalapács és Zorall gitáros Weisz Kicsi stúdiójában készültek az Ecseri Vasműben. A első bemutatásra kerülő új dalhoz forgatott videoklipet, különleges helyszínen az egykori Beszkárt (ma BKV Előre) stadionban forgatták le. Ott található ugyanis Magyarország egyik utolsó faszerkezetes lelátója, amelyet 1935-ben építettek a régi Fradi pálya első lelátója, a híres „A” tribün mintájára. Érdekesség, hogy 1936 tavaszán a Ferencváros ezen a pályán játszotta a hazai mérkőzéseit, de egykor rendeztek itt atlétikai viadalokat, hadsereg-futballkupát és 1943-ban magyar honvédek-német katonák futballmérkőzést is.

romantikus_eroszak_a_hazaert_cover.jpg

A három EP, vagy magyarul középlemez, a következő két évben fog megjelenni, és mindegyik a nemzeti rock banda egy-egy jól elkülöníthető zenei hatására épül majd. Ezek között lesz majd hagyományosabb punk rockos megközelítésű, de például tisztán népzenés is. A most októberben megjelenő és közvetlenül a zenekartól előrendelhető „Piros” zenei anyagára olyan korai kedvenceik hatottak leginkább, mint a Ballagó Idő, a „Vidám magyarok” korszakos Beatrice, vagy az Exploited. A kiadványok borítói egyébként színvilágukban is különbözőek – piros, fehér és zöld – lesznek majd. Ha valaki sorban mindhárom lemezt begyűjti majd, a polcán összeáll a magyar trikolór.romantikus_eroszak_a_hazaert_promo.jpg

CD előrendelés: www.romantikuseroszak.hu

A lemezmegjelenési koncert facebook esemény oldala:  https://www.facebook.com/events/1615851562000180/

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr767966944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása