FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

S8 UNDERGROUND CLUB - IV. Symphonic & Gothic Night

2015. július 09. - bush69

symphonic_gothic_night_4.jpg

Az elő-szilveszteri, majd a márciusi Symphonic & Gothic Night sikerén felbuzdulva egy rendezvénysorozat indításáról döntött musicON! Tavasztól kezdődően minden hónapban egy-egy szombati napon, a népszerűbb hazai szimfonikus és gótikus együttesekből láthatunk válogatást. Természetesen igazán markáns határvonalat nem lehet húzni a stílusok között, így változatos esték részesei lehettünk eddig is a belvárosi klubban! Július 10-én az S8 Underground Club ad otthont az eseménynek. Az estét a csornai Eve Six nyitja, a fő látványosság pedig nem mások, mint a Virrasztók lesznek. Egy biztos. Érdemes lesz korán érkezni. A késői maradást, pedig Rockdiszkó segíti majd.

„Történetünk ott kezdődött, amikor Scrofa, a halottidéző úgy érezte, szükség van az elhunytak búcsúztatásához, a lelkekről való gondoskodáshoz avatott társakra. Felkereste a különleges képességekkel bíró halottlátót, Szkrobeket, és a legendás halottkísérőt, Tomusint, hogy közösen megalakítsák a Virrasztók társaságát. Hármuk ereje, különféle képességeik összeadódtak, így lehetővé vált, hogy megidézzék, láthatóvá tegyék, közénk, majd nyugvóhelyükre kísérjék a bolyongó lelkeket. Meggyújtották a virrasztás gyertyáit, melyeknek imbolygó lángjainál kiderült, kóbor árnyak sokasága vesz körül bennünket. Hőseink munkához láttak, és elkezdték közös virrasztásaik sorát, amelyhez ősi dallamokat, archaikus szövegeket kerestek, elegyítették mai mondatokkal, zenei elemekkel és ritmusokkal. A korszerű, mégis múltba révülő megszólaláshoz szakavatott siratókat kértek fel segítségül. És lassan összeállt a kép... a hang... a szó... a dal...” – Írja le a születését az ország talán legeredetibb, magyar népzenei elemeket felhasználó, industrial- gothic-folk-metal zenekara, a Virrasztók!

Az Eve Six 2003-ban alakult, a régi felállásban 2004-óta működött. Előzőleg mindegyikük más-más műfajú bandában muzsikált, de sikerült kialakítaniuk egy műfajt, melyben érezhető mindenki saját ízlése is. Zenéjükben elsősorban a dark, a glam, és a metal elemei lelhetők fel. Fellépéseik az ország számos nagyvárosában voltak úgy, mint Szeged, Debrecen, Budapest, Győr, Zalaegerszeg, Keszthely stb. A zenekar aztán 2011-ben feloszlott, majd 2014 áprilisában két új taggal kiegészülve éledt újra. A jelenlegi felállás 2014 májusában mutatkozott be Kapuváron.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1609816945928578

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr117613620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása