FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

DREAMGRAVE - Gitárost és basszusgitárost keresnek

2015. június 24. - bush69

dreamgrave2015.jpg

A szegedi Dreamgrave zenekar keresi új gitárosát és bőgősét. Komoly célokkal, a zenélést hivatásszerűen megélő gitárost és basszusgitárost keresünk a zenekar nemzetközi céljainak elérése érdekében. Számos hazai és külföld koncert, új lemez van kialakulóban. Ne habozz kontaktolni, bármi képes működni, ha mindkét fél elég elszánt! 

Részletekért keress minket levélben a band@dreamgrave.com címen, vagy telefonon a +36 30 494 5899-es számon.

"Ha stílusról esik szó, az Opeth a minta, de azért a saját útjukat járják, valahol a dark és a progresszív metal határán. A gótikus hangulaton és kliséken túlléptek, a zenével, szövegekkel, koncepcióval nemcsak érzelmeket, de gondolatokat is ébresztenek."
(Hard Rock Magazin)

Kritikákat és interjúkat a Pinterestünkön találsz.

Még ki sem pörgött a második turnénk (idén ősszel itthon, jövő tavasszal Európában) a nyarat máris új dalok írásával és klipforgatással töltjük. 

A Miserium zenekar nagyszerű tagjainak köszönhetően mi is részesévé váltunk a magyar progresszív metál szcéna újbóli összekovácsolásáért életre hívott Prog Heaven Platformnak. A kezdeményezésnek köszönhetően máris megrendezésre került az I. Prog Heaven Fesztivál! Műfaji kompatibilitás esetén a következő címen lehet jelentkezni a kötelékbe: http://progheaven.hu/csatlakozz/

Kritikusok által nagyra értékelt 'Presentiment' c. lemezünk továbbra is elérhető digipack és digitál letöltés formátumban! A kiadványhoz egyedi, 20 oldalas 'Book of Presentiment' c. booklet is tartozik, amely végigkíséri a lemez mélységein és csúcspontjain a hallgatót, közelebbi képet mutatva a lemez koncepciójáról. A booklet Tóbiás Zoltán Art munkája.

A digipack megrendelhető a zenekar Facebook oldalán, vagy emailben a band@dreamgrave.com címen keresztül. Ára: 2.500 HUF + posta. Természetesen koncerteken a merch pultban is elérhető a lemez kitűzőinkkel, pólóinkkal együtt. Képek a kiadványról itt találhatók!

Rólunk


A zenekar kezdeti, 'Deadborn Dreams' című 2008-as demójával elért nem várt sikerei után a folytatáshoz a zenekar alapítója és vezetője nehezen talált megbízható, stabil tagokat. Míg az aktív tagkeresés éveket emésztett fel, az alapító Gyimesi Dömötör folyamatosan dolgozott a Presentiment című koncepció dalainak alapjain. Végül 2012 szeptemberében találkozott össze Mayer Jánossal, aki egy még inkább progresszív irányba tolta el a már akkor is húzós dalokat. Egy évre rá, 2013 szeptemberében a zenekar elkezdte az addigra már kialakult dalok demózását Molnár Mária gyönyörű szopránjával. Rengeteg kemény munkával, Godó Jenő Miklós (szentely.org, ex-Rammschwein) és Drahota Gergő (VolumeFeeder) segítségével végül a zenekar 2014 januárjában végre stúdióba vonult, hogy rögzítse a nyolc felvonásból álló konceptalbumot. A lemez népszerűsítésére indított 2015-ös tavaszi Presentitourra a zenekar már kiegészült Baranyi Krisztina hegedűjátékával, valamint a dobos és gitáros poszton is megszilárdult a felállás Altorjay Domonkos és Kovács Ádám (Utolsó Tündermese, Critical Silence) csatlakozásával. A turné őszi folytatása után már Európa városait veszik célba.

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr347570414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása