FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

BURNING FULL THROTTLE - Megjelent a második lemez

2015. április 28. - bush69

bft_band.jpg

A Kőbányán alakult zenekar debütáló nagylemeze 2013 novemberében jelent meg „No Man's Land” címmel. Az azóta stoner/drive rock stílusjeggyel illetett zenekarnak, 2015 tavaszán jelent meg a második anyaga „Traveler” néven, amin újabb nyolc, aszfalt rágta szám hallható.

facebook_png.pngÁprilis 1-jén jelent meg a Burning Full Throttle második nagylemeze, „Traveler” címmel. Az eddigi fuzz-os, országúti riffek mellett, az album tartogat más meglepetéseket is. Az elkészült anyag tematikáját, a következő idézettel lehet a legjobban megfogalmazni:

„…Ez az 1967-es hófehér El Camino, az ősrégi zarándokutat juttatja eszembe, ami a kelta időkben még a Tejutat szimbolizálta. De most ez a világos, stílustól robogó erőgép, teljesen más útra ösztönöz. A múltban ezeket visszafoghatatlan lóerőket még valószínűleg a lovas nemzetek leszármazottai vezették, ahol a plató tele Holdfény égette piával, az anyósülésen egy stoppos csajjal, aki az első szál cigi után, félmeztelenül, az ablakból lógva mutogatta a melleit az útszéli kopóknak. Sajnos ma már csak egy lepukkant WC, fejjel betört, vérrel és rúzzsal összekent tükrére irkálva fejtegetjük, feszegetjük a Túloldal határait. A Könnyek folyóján túli Káosz viszont menthetetlenül közeledik, közepén a tátott szájú Sivatag Szörnnyel, ami elnyeli minden megteremtett tudásunkat. És bár feltűnik néha egy meg nem értett, távolból érkező utazó, aki a segítségét kínálja nekünk, de látva a közönybe áztatott arcok áthatolhatatlan falát, inkább tovább áll, magánál tartva minden irányjelzőt, ami a szellemi béke felé vezetne minket.” (Részlet ’A Névtelen utazó’ krónikájából.)

Tagok:

Vincze András: basszus-gitár, ének,

Mundi Csaba: gitár,

Molnár Ferenc: gitár,

Killer Miller: Dob

 

Soundcloud: https://soundcloud.com/burning-full-throttle/sets/burning-full-throttle-traveler

Bandcamp: https://burningfullthrottle.bandcamp.com/album/burning-full-throttle-traveler

Web: http://burningfullthrottle.blogspot.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr587406776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása