FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

LÉGÓ CLUB - Heavy Metal Feast Budapesten

2015. április 02. - bush69

heavy_metal_feast_lego_club.jpg

Igazi metal ünnepen vehetnek részt azok, akik április 10-én a budapesti Légó Clubba látogatnak! A jó hangulatról négy hazai együttes gondoskodik. Az este fő fellépője, a méltán népszerű Invader lesz. A változatosságra nem lehet panasz, hiszen a klasszikus heavy metal-on kívül betekintést nyerhetünk a power metal és a hard rock stílusokba, de a felvidékről érkező Kerecsen jóvoltából a folk irányába is. A koncertek után még bulizni vágyókat rockdiszkó szórakoztatja!

2015_04_10_heavy_metal_feast_lego_invader.jpgAz idén 10 éves Invader az elmúlt években a hazai underground metal élet egyik legtöbbet játszó zenekarává nőtte ki magát. A csapat nevével szinte minden élőzenét és klubkoncerteket kedvelő rocker találkozott már. Jó pár tagcsere után 2012-ben kialakult a mai stabil, talán az eddigi legerősebb felállás, mellyel tavaly márciusban adták ki „Szép új világ” lemezüket.

2015_04_10_heavy_metal_feast_lego_kerecsen.jpgA Kerecsen 2004-ben alakult a felvidéki Észak-Komáromban. Kezdetben Rising név alatt klasszikus rock-metál feldolgozásokat játszott. Az akkori felállás trió volt, ahogyan ma is az. Idővel jöttek a saját számok és a zenekar felvette az igazán kifejező Kerecsen nevet. A kezdeti trió felállás 2009-ig tartott, ezt követően két énekesnővel bővült a tagság. A női énekhangok hatására némileg árnyaltabb lett a hangzás. Ekkor kerültek a zenekar repertoárjába magyar népdal-feldolgozások, melyek azóta is a koncertek részét képezik. Azóta jó pár tagcserével kellett szembenéznie a zenekarnak, többek között az énekesnők is távoztak A zeneiségét tekintve leginkább a rock-metal kategóriába sorolhatóak be, némi népzenei hatásokkal és igényes szövegvilággal. Mindamellett, hogy a zenében érezhetőek a műfaj 70-es és 80-as évek magyar és külföldi zenekarainak hatásai, zenéjük egyedinek mondható. Nem követi az aktuális trendeket, de nem is tűnik idejét múltnak.

2015_04_10_heavy_metal_feast_lego_vasmag.jpgA Vasmag alapítása 2008. szeptemberében egy szép nyár végi napon Tápióbicskén (Pest megye) történt. Kezdetben feldolgozásokkal foglalkoztak, de hamar áttértek a saját számok alkotására, amit a mai napig is folyamatosan bővülő repertoárjuk is bizonyít. A jelenlegi felállás 2014 januárja óta működik. Műfajilag leginkább klasszikus magyar heavy metal zenekarokhoz hasonlíthatnánk őket, de erőteljes hard és power hatás is érezhető muzsikájukon.

2015_04_10_heavy_metal_feast_lego_megahertz.jpgFriss, ropogós banda a MegaHertz, alig múltak el egy évesek, s az azóta eltelt idő alatt kialakult egy erős felállás. Stílusuk progresszívebb rock-metal, amiben ugyanúgy szerepet kapnak az akusztikus, mint a thrash-es keményebb részek. Az ének magyar nyelvű, tiszta hangú, dallamorientált.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1557497141162119

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr897334018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása