FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

LÉGÓ CLUB - I. Symphonic & Gothic Night

2015. március 18. - bush69

symphonic_gothic_i_lego_facebook_fejlec.jpg

A nagysikerű Szimfonikus Metal Előszilveszteren felbuzdulva, márciustól havi egy-egy napot a szimfonikus és gótikus muzsikáknak szentel a fővárosi Légó Club. Minden hónapban egyszer, az említett stílusokhoz kapcsolható hazai zenekarok lépnek fel, időnként egyéb kulturális programmal kiegészítve. A sorozat első felvonására március 21-én szombaton kerül sor. Az est keretében, egyből négy kitűnő együttes lép színpadra a műfaj rajongónak nagy örömére. A koncerteket hajnalig tartó rockdiszkó követi, melyben természetesen a gothic-, symphonic-, melodic-, folk- metal slágerek dominálnak.

A Meteora-ban, 2010-es alapításuk óta rengeteg változás történt, míg a jelenlegi a felállásuk megszületett: Kitti Katulic (ének), Tóth János (gitár), Krajczár Márió (dob), Fülöp Máté (bassz, hörgés) és Király Atilla (billentyűk). Ez a tagság most már stabil. Kezdetben Epica tribute-ként ismerték őket, azonban 2012. tavaszán elkezdték az első saját számaikat is játszani. „Price of Salvation” címmel jelent meg első EP-jük 2014. nyarán. Az ezen található „Scarlet Moon” című dalhoz videoklip is készült. Mostanság nagylemezükön dolgoznak, mely 2015. nyarára várható.

„Az Evanescence egy amerikai rock együttes, az Arkansas-beli Little Rockban alakult 1995-ben. Alapítói Amy Lee énekes/billentyűs és Ben Moody gitáros. Az első privát felvételek után a banda elkészítette a Fallen című albumát, melyet a Wind-up adott ki 2003-ban. A Fallen több mint 17 millió példányban kelt el világszerte, és ez az album segítette hozzá a bandát a Grammy-díjhoz.” – Írja a Wikipédia. Az alternatív rock, a nu-metal és a gothic metal mezsgyéjén egyensúlyozó csapat hazai helytartójaként érkezik az innoScence, hogy a tőlük megszokott módon egy őrületes műsorral örvendeztessék meg a bizonyára ismét szép számmal érkező fanokat.

Az Echonald 2006 októberében alakult Szerencsen gótikus, power metal stílusirányzatban, a dobos (Krajczár Márió) a szintetizátoros (Grebely János) és a basszusgitáros (Krajczár Ferenc) felállással. Rengeteg énekes és gitáros fordult meg a zenekarban, a legelső koncertképes csapat pedig 2007-re kristályosodott ki. 2013 elején Feri és Márió Budaörsre költöztek. Ott új életre kelt az együttes. 2014 februárjában megjelent az első igazi nagylemezük „Még lélegzem” címmel, illetően forgott a kamera is a névadó dalra. Óriási sikere volt, így rengeteg eddig zárt kapu nyílt meg előttük, valamint a rajongók tábora is nagyban megnőtt. Egy szóval minden sikerült ebben az éven ami csak sikerülhet. 2015-ben immáron friss anyagukkal a „Tükörképpel” turnéznak, így azok akik még nem halhatták az új számokat, most élőben bizonyosodhatnak meg róla mit is alkottak a zenészek.

Az Idill of Chaos története 2006 tavaszán indult, akkor még 4 tagú „garázs rock band” ként. Jó pár tagváltás után 2008 óta aktívan koncerteznek, 2009 elején elkészült a zenekar első demója is „Totális Káosz” néven. Az öttagú martfűi csapat mostanság a goth’n’roll stílusba sorolja magát, s e jelző tökéletesen igaz is rájuk. Minden bizonnyal az este egyik legpörgősebb műsorát láthatjuk majd tőlük.

Esemény: https://www.facebook.com/events/332565266949098

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr557279779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása