FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

S8 UNDERGROUND CLUB - hatalmas vigadalom | Psycho Therapy

2015. március 07. - bush69

psyho_terapy_s8_facebook_fejlec.jpg

Psycho Therapy, egy 1983-as Ramones szám címe. A névválasztás nem véletlen, hiszen egy őrületes estére számíthat az aki március első szombatján a belvárosi S8 Underground Clubba látogat! A buli gerincét két, az 1970-es években alapított amerikai zenekar -a Ramones és a KISS- magyarországi helytartói adják. Minden bizonnyal sokak kedvencei ezen klasszikus dalok, így várhatóan hatalmas vigadalom kerekedik a Ramones Mania, valamint a KISS World / Ace is God koncertjein. Vendégként a Simon Templar-t és a balDog-ot üdvözölhetjük.

Ramones, minden idők egyik legsikeresebb punk-rock zenekara, annak ellenére, hogy maga a műfaj csak megalakulásuk után vált külön. Az 1974-ben alapított együttes 22 év alatt, több mint 2.000 koncertet adott, s ezalatt beírták magukat a rock’n’roll történelemkönyvébe, mint az egyik legmaradandóbbat alkotó formáció. Hazánk legismertebb Ramones tribute-jét, 1998-ban alapította Lévai-Hangyássy László „Hangya”, Ragadics „Raga” Csabával, majd Riki Church és Barbaró Attila is beszállt. Az évek során rengeteg hazai és külföldi bulit nyomtak le, s még Tommy Ramone-nal is álltak egy színpadon! A friss felállásban Dan Dalton és Yeah Tee bizonyítja tehetségét Raga és Riki mellett! Utoljára egyébként még tavaly novemberben léptek fel, azaz több mint negyed éve, úgyhogy éppen itt az ideje!

A történet 2006-ban kezdődött, amikor Super Gee és Váczi Pál megalapította az Ace is God zenekart. A banda elsősorban a KISS egykori legendás gitárosának Ace Frehley-nek a számait játszotta. Hazai és külföldi színpadokon, fesztiválokon játszott nagy sikerrel. 2009 augusztusában a Prága melletti Prihrazy-ban megrendezett „Dobrota Fest” első díját hozták el. A jelentős változás 2010-ben következett be, amikor a zenekar először játszott a KISS által is használt sminkben és kosztümben. Ezzel párhuzamosan a koncepció is változott, az Frehley dalok fokozatosan háttérbe szorultak, helyüket a jól ismert KISS slágerek vették át. Ekkor változott a név is: 2010-től KISS World. Pár tagcsere után alakult ki az ideális felállás. A két eredeti tag maradt, Super Gee a KISS frontemberét, az énekes ritmusgitáros Paul Sanley-t (Starchild) formálja meg, Váczi Pál pedig a szólógitárost, Ace Frehley-t (Space Ace). Vértes Zsolt alakítja Gene Simmons basszusgitáros énekest (The Demon), Vadász Gábor pedig Peter Criss (Catman) dobost. A KISS World a színpadon hangzásban és külsőségekben egyaránt a KISS-t követi. A látványos koncerteken elhangzanak a legnagyobb slágerek pl. I Was Made For Loving You, Crazy, Crazy Nights, Rock And Roll All Nite, God Gave Rock And Roll To You, Detroit Rock City.

"My name is Templar, Simon Templar." - 1962-ben hangzott fel először ez a mondat Roger Moore angol színész szájából a The Saint című film első filmkockáin. Megkockáztatjuk, hogy később a James Bond-ok forgatásán Ő hozta vissza a köztudatba ezt a bemutatkozást a mozirajongók legnagyobb örömére. A mindig megnyerő, sármos kalandor Simon Templar, veszélyes, kockázatos helyzetekben is lehengerlő magabiztossággal, könnyedén hárítja el a bajt az azóta már emblematikussá vált hófehér Volvo P1800-as sportautójával. És, hogy miért is választotta ezt a nevet, a klubban másodjára fellépő banda, az egyelőre titok, de állítólag kinyomozható. "Lendületes, alternatív rockzene, gondolatébresztő szövegcentrikus dalok, igazi underground."

A budapesti balDog 2011 nyarán alakult, azóta több átalakuláson ment keresztül. Zeneileg stílusuk a dirty és hard-rockhoz áll a legközelebb. Saját nóták mellett a koncerteken feldolgozásokat is hallhatunk majd.

Esemény: https://www.facebook.com/events/775123842578935

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr897248075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása