FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

ROCK 4 ALL - megjelent a kilencedik válogatáslemez

2015. február 07. - bush69

radio_hits_vol_9.jpgA Vision SD Pictures Ügynökség Špaňo Jánossal, a HammerWorld magazinnal és a MotorsHang rádióval karöltve, megjelentette a független zenészek sorrendben 9. válogatáslemezét Rock 4 All - Radio Hits Vol.9. címmel. 14 többnyire rock zenét játszó zenekar szerepel a kiadványon Szlovákia és Magyarország különböző régióiból.

A lemezt a csak csajokból álló Poison Candy zenekar nyitja Too Late című dalával. A zenekar megalakulásának oka legfőképpen a 70-es, 80-as évek zenekarai, amelyek képesek voltak magukkal ragadni a rajongókat nemcsak alapos rock bevágásokkal, hanem látványos show műsoraikkal vagy akár átláthatatlan imázsukkal, kívül maradva minden konvención. „Mivelhogy ereinkben a Rock 'n' Roll nevű méreg kering, és egyúttal alkalmasak vagyunk arra is, hogy megédesítsük minden rocker életét, elneveztük hát magunkat Poison Candy-nek.”

Revoltage - egy kalózhajó legénységének törekvése a szabadságért, amely legyőzi a villámokkal, dörgésekkel teli viharos óceánt! Az élethez hozzátartozik a boldogság keresése úgy, mint a miszticizmus vagy a szerelem. Fölösleges szenvedni, kétségbeesni, a remény a helyes út. Ehhez ragaszkodnak az együttes tagjai az első EP-től, és erről szól az I Believe c. daluk is, amit ITT tudsz meghallgatni.

A Leaving Speechless a Gilotin együttes "Relative Perspective" című albumának a bevezető első dala, egy vérbeli razáns modern rock elemekkel tűzdelt szerzemény, melyhez hozzájárult Ketch Up, a MadDogX együttes rekedtes hangú énekese. A dal szövege elgondolkodtató, küldetése is az, hogy minden embert megszólítson. A zenekar több helyen bemutatkozott már Szlovákiában és Magyarországon is. Az említett albumukat Benkő László (Omega) keresztelte meg.

Az Egon zenekar egy régebbi kislemeznótájával, a Heaven-el szerepel a válogatáson, ami egy pop-rock ballada a 90-es évek zenéitől inspirálva. Külföldön egy kislemez és legutóbbi "Miracles" c. lemezük is megjelent. A zenekar a Kotman 3. című filmhez is írt dalt, amit ITT tudtok meghallgatni.

A Redneck Roadkill zenekar dél-amerikai country zenével mutatkozik be, daluk címe Death for the Liver, ami a Sing Sing zenekar Halál a májra című dalának átdolgozása. A csapat 2013-ban alakult, de tagjainak már előtte is volt néhány éves tapasztalata a zenei élet olyan stílusaiban, mint a rockabilly, blues vagy country.

A MadDogX együttes immár ötödik alkalommal mutatkozik be ezen a válogatássorozaton. A banda Liberation címü dalával mutatkozik be, mely a "Voices In My Head" albumról származik, ami Roland Grapow (ex-Helloween, Masterplan) stúdiójában rögzítettek. Az említett albumot használták aláfestő hanganyagként az Arnold Schwarzeneggerről készített dokumentumfilm is. Rengeteg rádió, Tv interjút adott a zenekar Szlovákia, Csehország és Magyarországon egyaránt. 2013-ban a magyar X Factorban is szerepeltek.

Az Aylen’s Fall rock formáció 2011 áprilisában alakult Révkomáromban, ekkor rögzítettek néhány szerzeményt. Az első két évben többnyire más zenekaroktól átvett dalokat játszottak, főleg a seattle-i vonalról, melynek hatása érezhető saját alkotásaikon is. 2013 elején forgatták első videoklipjüket a Rebirth című dalhoz. Az együttes már több ismert európai klub és fesztivál színpadán is fellépett, jó kritikát kapott Ozo Guttlertől, a Korben Dallas zenekar dobosától.

G.M.T. (Gábor, Miklós, Tibor - a zenekar alapítói) dinamikus trió Budapestről. A zenekar a R'n'R aranykorszakát idézi, egy kis modern ízzel fűszerezve. A dalok nagy része könnyen emészthető, jól hallgatható. A zenészek technikai tehetsége tagadhatatlan. Ahogy ők mondják: „Figyelünk és keressük az inspirációt több zenei műfajban is, mint a free-jazz, metal vagy a rock, a fusion, a pop..., gyakorlatilag mindegyik stílusban. Bízunk benne, hogy dalunkat megkedvelik, és köszönjük, hogy meghallgatják.

1. Poison Candy - Too Late 2. Revoltage - I Believe 3. Gilotin - Leaving Speechless 4. Redneck Roadkill - Death for the Liver 5. Egon - Heaven 6. G.M.T. - I Would Like To 7. MadDogX - Liberation 8. JoyMusic Band - Song for You /Érted szol/ 9. The Gang - Real Self 10. Echonald - Reflection 11. Vida Rock Band - Szabadság /Freedom/ 12. Aylen’s Fall - Rebirth 13. Mészáros Tamás - Ennyi kell 14. Private Colt - Hold On Tight

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr977148297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása