FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

ENSLAVED - Stúdióban a legendás norvég banda

2014. október 29. - Kovenant

Enslaved band.bmp

A norvég progresszív extrém metal csapat az egyelőre még cím nélküli tizenharmadik stúdióalbumát rögzíti a bergeni Duper és Solslottet stúdiókban (Norvégia).  A lemez produceri munkálatait Ivar Bjørnson, Grutle Kjellson és Herbrand Larsen csapattagok végzik Iver Sandøy segítségével. A keverést Jens Bogren vállalta a svédországi Örebro városában fekvő Fascination Street stúdióban. A lemez várhatóan 2015 elején fog megjelenni a Nuclear Blast kiadó gondozásában.

Ivar Bjørnson, az ENSLAVED gitárosa és fő dalszerzője az alábbiakat mondta az előkészületekről: “Körülbelül 10 hónapja írtuk meg az első dalt az új lemezre, de egy egész örökkévalóságnak tűnik már ez az időszak az állandó turnézással és a különleges koncertekkel. Itt az ideje a lemezfelvételeknek és már a kezdetektől igen jól haladunk: Cato [Bekkevold, a banda dobosa]l már az első nap felnyomta a teljes album dobalapjainak egyharmadát!”

 

A borító illusztrációit Truls Espedal, a bandával hosszú ideje együttműködő művész készíti, aki szinte már az ENSLAVED hatodik tagjának számít. Ő festette meg a 2001-es "Monumension" óta az összes (összesen hét) korong borítóját is.

A csapat 2012-es »RIITIIR« című albuma hét jelölést hozott az ENSLAVED számára a Spellemann Díjra (ami az amerikai Grammy norvég megfelelője) a Legjobb Metal Album kategóriában. A banda korábban már négy egymást követő alkalommal nyerte el a díjat az alábbi sorlemezeikre: »Axioma Ethica Odini« (2010), »Vertebrae« (2008), »Ruun« (2006), »Isa« (2004).

Cover.bmp

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr456843969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása