FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

SOUTHERN COMFORT | BLUES-HARD ROCK | NAGYKAPOS-LELESZ

2014. szeptember 05. - bush69

Southern Comfort2014band.jpg

facebook_png.png

A Southern Comfort 2008 április–májusában alakult Nagykaposon. Az alapítók Tibi és Jancsi voltak.

"Azzal a közös elhatározással hoztuk létre a bandát hogy végre olyan zenét játszhassunk, ami igazán közel áll a szívünkhöz."

-A kezdeti tagcserék után hamar kialakult a felállás: Kiss Flóri (dobok), Szilvási Tibi (billentyűk), Vajda Jancsi (basszusgitár, ének), Pankovics Peti (gitár).

- A banda minden tagja nagyon fiatalon kezdte a zenélést különféle helyi bandákban, mellette pedig vendéglátóztunk is. A zenei ízlésünk eléggé eltérő. A zenekarból mindenki más zenét hallgat a rockon belül. Ennek ellenére hamar megtaláltuk azt a stílust amit mindannyian magunkénak éreztünk. Ez pedig a dögös–mocskos blues, rhythm n’ blues. Ez csak egy irány amerre elindultunk, ezen kívül sok más zenei stílus is érződik a zenénkben: rock' n' roll, southern rock.... Innen jött a névválasztás: a Southern Comfort egy igazi déli pia, egy New Orleans-i whisky neve is.

- 2008 júliusában lépett először színpadra a zenekar, kb. három közös próba után. Ettől függetlenül egy nagyon hangulatos bulit nyomtunk amely meghozta a kedvet a még komolyabb munkához.

- Az első bulijaink "feldolgozósak" voltak, amit a kedvenc bandáink nótáiból válogattunk össze. Eközben Jancsi folyamatosan hozta az új témákat, ötleteket, amelykből aztán közös erővel megszülettek az első Southern nóták.

- 2010 augusztusában Pankovics Petit a gitáros poszton Bínó Tibi váltotta fel. Még ebben az évben megjelenik az elso demó lemezünk, Rázd fel a véred címmel.

-Tibivel "gatyába ráztuk" a régebbi nótáinkat, ezekhez még született néhány szerzemény, úgyhogy 2012-re kb. 10-12 nótánk, lett. Ezekből választottunk ötöt, amelyet rögzítettünk a próbatermünkben Dobránszky Márk barátunk segítségével. Ez az EP a "Csak lazán" címet viseli, és 2012 októberétől a soundcloud.com oldalán hallható.

- Szintén erre az időszakra tehető a banda "tehetségkutatózása" is. Jó pár tehetségkutatón megfordultunk, mint pl.: Pulzus (Budapest), Pop-rock-jazz (Paks), Éter (Salgótarján), Szobrock (Hajdúszoboszló),stb., ahonnan értékes tapasztalatokkal, nyereményekkel távoztunk. Az egyik ilyen nyeremény egy videoklip-forgatási lehetőség volt. A klipet a Rázd fel a véred című nótánkra forgattuk le a miskolci Corner Stage-ben, 2012 júliusától pedig látható a legnagyobb videómegosztón,

- A jó sorsnak, akaratnak és a támogatóinknak köszönhetően 2013 júliusában bevonulhattunk a szolnoki Denevér stúdióba, ahol felvettük az első nagylemezünket.

Lemezek:

Rázd fel a véred - Demo (2010)
Csak lazán - EP (2012)
Blues N' Roll (2014)

Tagok:

Kiss Flóri - dobok
Szilvási Tibi - billentyűs hangszerek, vokál
Vajda Jancsi - ének, basszusgitár
Mészáros Szabolcs - gitár

2014.09.06 – Ópályi (HU)
2014.09.07 – Ököritófülpös (HU)
2014.09.20 - Jablonca (SK)
2014.10.18 - Riders Pub, Kassa (SK)
2014.11.08 - Corner Stage, Miskolc (HU)
2014.11.15 - Rock Café, Hajdúszoboszló (HU)

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr836671579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása