FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

MADDOGX - Ketchup-al beszélgettem

2014. augusztus 26. - bush69

ketchup.jpg2013 áprilisában lesz két éve, hogy megjelent a felvidéki MadDogX zenekar angol nyelvű lemeze Voices In My Head címmel. Az azóta eltelt időkről és a további tervekről beszélgettem a banda énekesével Ketchup-al.

Készült | 2012. December 12.

A bevezetőmben is írtam, eltelt lassan két év. Mesélnél az eltelt időkről bővebben?

- Szóval ki jött a lemez és elindult egy körút Prágától Budapestig. Először bejártuk Szlovákia szinte összes kisrádióját, ahol szívesen fogadtak, sőt listavezetők is voltak a számaink, még az egyházi rádióban is voltunk. Majd egypár cseh és magyar kisrádiót és tv-t kerestünk fel. A nagyobb rádiókba nem sikerült bejutnunk különféle tákolt okok miatt, pont ahogyan ezt vártuk is. Ők azon az elven működnek sajnos hogy… - a pénz beszél! Mi azért csak fojtattuk hátha valaki értékeli azt a rengeteg munkát, amit belefektettünk az albumba, és egyáltalán. Szerencsére a koncert visszajelzések azt mutatták, hogy jó az út amin járunk.

A Facebook-os firkálásunkkor elkezdtél beszélni Roland Grapov-ról (Halloween, Masterplan), amikor a stúdióban voltatok. Milyen bort is vittetek neki? :-)

- Azt hiszem minden zenésznek nagy élmény egy olyan zenésszel találkozni, együtt dolgozni, aki köztudottan letett valamit az asztalra. Roland egy nagyon jó fej, közvetlen, segítőkész és egyáltalán nem beképzelt rocksztár. Azt hiszem Kürtről (Rubany) hordtuk neki a vörösbort, hogy jobban teljen a munka, illetve hogy jobban viselje a MadDogX-ot :-), mert volt bizony hogy én még este 10-kor is énekeltem.

Az említett lemeznél Henry Tóth is sokat segített nektek Roland mellett. Tartsátok még a kapcsolatot? Az új lemez is velük fog készülni?

- Természetesen tartsuk a kapcsolatot, de hogy ő lesz-e a producer az új albumon is ezt még nem döntöttük el.

Jártátok az országot, milyen tapasztalatokkal lettetek gazdagabbak vagy esetleg értek negatív dolgok is?

- Ugye a 4 állomásos Edda turnéval kezdődött az utazás, amibe sikerült a STV-t is bevonni, majd jöttek a fellépések a Kiss forever band-el, a Benkó dixiland band-el, a P-box-al, a P.Mobil-al és az önálló bulik, illetve a fesztiválok. Rengeteg zenészt, hangosítót ismertünk meg, illetve sok tapasztalatot gyűjtöttünk a nagyszínpados fellépésekkel kapcsolatban, és hála a Dortun Festival-nak lecserélhettük az olykor életveszélyes mutatványokra hajlamos kábeleket adóvevős rendszerre.

Térjünk át a bandára.

Bognár Roman gitáros neve a rajongóitok számára már azóta gondolom nem ismeretlen, de egyszer valahol azt hallottam, hogy csak a koncerteken segít ki titeket a jobb hangzás érdekében. Mi igaz ebből?

- Ez elvileg így igaz is, Roman az állandó vendégzenész nálunk. Nélküle sokkal nehezebben adtuk volna elő a lemezt élőben, és mint a fotók is bizonyítják ez egyik legextrémebb arc a koncerteken.

Azért én azt gondolom, hogy elég jól befutottatok itt Szlovákiában. A Voices In My Head lemezetekről azt hiszem én írtam először kritikát és akkor azzal fejeztem be, hogy kinyílhatnak a kapuk külföld felé is!

- Tulajdonképpen mi mindent megtettünk annak érdekébe hogy Kelettől - Nyugatig megismerjenek, és igényes koncertet lássanak és halljanak a nagy rádiók, és tv-k nélkül. Igen emlékszem a legjobb írások egyike volt a tiéd ;), a külfölddel kapcsolatban annyit, hogy 2013-ban remélhetőleg elindulunk Magyarország, és Románia felé.

Említetted múltkor, hogy készülnek az új dalok. Mikorra várható az új lemez?
- Igen a téli időszak általában vagy klubzenélésről, vagy dalszerzésekről szól. Mi most az új dalokon dolgozunk, a stúdiózás és a megjelenés viszont nem tőlünk függ.

Mesélj, milyenek az új dalok?

- Az egyenlőre elkészült 2-3 dal a metál és a funky határai között mozog, de nálunk sosem lehet tudni mivel szeretjük a progresszív zenét. De a szövegeket most is Szakállas Attila fogja megalkotni. Úgy gondolom, hogy a hallgatóknak megint lesz mit emészteniük, mind a zenét, mind a szöveget illetően.

Itt az év vége, lesznek még koncertjeitek az állítólagos világvége előtt és után? :-)

- Idén már nincs fellépésünk, de a dimenzióváltás utánra, jövőre már vannak koncert tervek, több visszahívást is kaptunk.. Aktuális infót persze a Facebook-os oldalunkon, illetve a honlapunkon követhetitek.

2012. év végi TOP 5 listát tudnál írni? 

- Mostanában nem tudok annyira belemerülni az új bandákba, és alkotásaikba de természetesen egy top 5 azért összetudok hozni ;)

1.Adrenaline Mob – Omertá
2.Rush – Clockworks Angel
3.Neal Morse – Momentum
4 Jorn - Bring Heavy The Land
5.Devin Townsend - Epicloud

Köszönöm az interjút, sok sikert kívánok Nektek és Kellemes Ünnepeket. Szeva

- Köszönjük szépen bush...Sziasztok, Találkozunk élőben valahol - valamikor ;)


A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr16638107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása