FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

LOST CONTINENT - Új dal és klip | + Interjú

A banda csellistája, Madaras Jani válaszolt kérdéseinkre

2016. március 19. - bush69

lost_continent.jpgA budapesti Lost Continent csellóval és szimfonikus hangzásokkal tarkított, modern metalt játszó banda bemutatkozó lemeze 2014-ben jelent meg "A Divine Proportion" címmel. Ősszel érkezik az új EP, itt az első új dal.

facebook_png.png
A zenekar második albumához már elkezdődtek a munkálatok és 2016. március 17-­én jelent meg legújabb számuk, a Rusty Casket, az ehhez készült első klip premierjével egy időben. A Lost Continent jövőbeli tervei között szerepel egy 2016 őszére tervezett belföldi turné, az év folyamán új dalok publikálása, és 2017 tavaszán a második album bemutatása. A banda csellistája, Madaras Jani válaszolt kérdéseinkre:

Van egy képzett énekesetek, akit inkább Te mutass be, mert én tudom ki ő, és Ti sem vagytok az utcáról behívva. Poén, bocsi, de mesélj :-)
Érezted, hogy a zenekarunk énekes posztján egy igencsak képzett és tapasztalt úriemberről beszélhetünk, név szerint Bokodi Bálintról, aki amellett, hogy aktív énekesi karriert folytat, énektanárként is nagy elismerésnek örvend. Ez már egy nagyon jó kiindulási pont, valami jó megalkotásához. De nem csak neki van szakmai tapasztalata és előadói múltja. A zenekar minden posztján rutinos zenészek állnak. Luczó Roland kiváló basszusgitárosunk is már régóta űzi a szakmát, képviseli magát egyéb metal műfajban is, egy elismert hardcore banda basszerosaként, így a színpad neki sem idegen. Csak úgy mint a dobosunknak, Győri Ádámnak sem, aki amellett, hogy tehetséges, elhivatott, tapasztalt és jó zenész, remekül ért a hangtechnikai programokhoz és nagyon jó érzékkel nyúl minden egyes felvett anyaghoz, amit a zenekaron belül házilag készítünk, nem is beszélve az új dalunkról, melynek az SSR-ben történő stúdiózási munkálatai után ő csinálta a maszterelését és így a videón szereplő végső mix az ő munkájának is gyümölcse.

A gitár szekciót Markó Tamás is erősíti, aki ennek az egész zenekarnak az egyik megálmodója volt, így ehhez hűen próbál beleadni amennyit csak tud a zenekar életébe. Nagyon jó és látványos színpadi képességekkel rendelkező fiú, ért a közönség nyelvén, és szereti amit csinál. A másik gitárosunk, Rinkács Péter a mi kis polihisztorunk, aki rengeteget tesz a zenekar életében, több szempontból is. Egy szintén rendkívüli és odaadó zenészről beszélünk, aki nagyon tehetséges mind a dalírások, mind a grafikai munkák terén. Lévén, hogy utóbbi, polgári foglalkozása, tudja mit csinál. Ez meg is látszott az első lemezünk borítóján, a póló grafikákon és a zenekar imidzséhez igencsak idomuló Lost Continent logón is. Végezetül pedig Madaras János a zenekar csellistája aki arra hivatott, hogy a zenekarba azt az ízt hozza, ami a Lost Continentnek lehetőséget ad kiemelkedni egyéb, szintén tehetséges és jó hazai és külföldi zenekarok közül. Mégpedig úgy, hogy a csellója mögött tevékenykedve próbál valami különlegeset alkotni, kihasználva klasszikus zenei képzettségét és tudását, ami a zenekaron kívüli életét tölti ki. Szerencsére itt is több éves zenei tapasztalatról beszélünk, csak mint a zenekar összes többi tagjánál. Egyszóval talán mondhatom, jó zenészekből nincs hiány. 

Hiyde című dalotok tett a padlóra és jöttek sorra az újabb dalok, melyek hallatán már csak kapaszkodtam, hogy nehogy leessem a szakadékba. Van fő cinkos vagy közösen írjátok a dalokat?

Dalszerzés terén igyekszünk minden olyan módszert kipróbálni és megragadni, ami a sikeres munka forrásához vezethet. Szeretnénk egységként gondolkodni és dolgozni, ez azt is mutatja, hogy bármely bedobott témára mindenki igyekszik elsősorban a saját szólamát megírni, majd ezt, illetve mindenki mindenkiét később közösen kivesézni. De persze az is igaz, hogy mindig kell egy indító löket, amit az utóbbi időben Rinkács Péter (gitáros) ad első sorban a zenekarnak, de az összes zenekari tag is jócskán tele van saját ötletekkel, melyekből szintén dolgozunk. Hogy az ihletet miből/honnan merítjük? Rengeteg európai, és tengeren túli zenekar van ránk hatással, mint például a Korn, a Slipknot, az Apocalypica, a Textures vagy még annak idején, amikor alakult a zenekar, a Drowning a Pool, a Deftones, a Static-X, és az Ill Nino és még sorolhatnám. De klasszikus zeneszerzők és zenei elemek is jócskán inspirálnak bennünket. 
lost_continent_rusty_casket_klipfoto.jpg

A Magyar Pankrátor Szövetség edzőtermében forgattátok a klipet.

A klipforgatás igen csak kalandos dolog volt, azért lett végül a HCW ring a nyerő, mert ez bizonyult a legjobban összehozható helyszínnek. És ezért természetesen nagy-nagy köszönettel tartozunk nekik.

A GarageLive gondozásában az ősszel jön az új EP, miért nem teljes lemez?

Az EP vagy teljes lemez kérdése még máig is valamennyire nyitva van. De azért az EP-t tartjuk jobb ötletnek, mert az frissen tartja az érdeklődést a zenekar irányában. Azt reméljük, ha több, bár kisebb dózisban kapnak a Lost Continentből, akkor folyamatosan nyomon követnek minket. Ki kell ezt is próbálni, és ha minden jól működik, ehhez fogunk segítséget kapni a Garage Live Records-tól, de a közös munka még csak most fog elindulni.

Mi a következő lépés, mi az idei terv, cél?

A Lost Continent jövőbeli tervei között szerepel egy 2016 őszére tervezett belföldi turné, az év folyamán új dalok publikálása. Illetve örülnénk, ha ez a klip felkeltené a nagyobb fesztiválok szervezőinek, valamint akármilyen pályázatok beadása kapcsán történő bírálóbizottság figyelmét és részt tudnánk venni rajtuk, vagy épp meg tudnánk kapni a támogatást tőlük. És persze ahogy említetted is, nagyon szeretnénk a szomszédos országokba is menni játszani, ha van rá érdeklődő. Azt még nem tudjuk, hogy a dalokat hol fogjuk felvenni, maradunk-e az SSR-ben vagy sem, mert ez azért több dolgon múlik, mint puszta elhatározáson. De mindenképp jó anyaggal készülünk!

Mi Felvidékről sok sikert kívánunk és reméljük, hogy hamarosan nálunk is láthatunk, hallhatunk benneteket! Sok sikert!

Nagyon köszönjük a felvidéki érdeklődést és az interjút, szívmelengető a támogatásotok! 

lost_continent_klipfoto_banda.jpg

A zenekar először élőben 2013 júliusában mutatkozott be a Tattoo The Sun Fesztivál koncertsorozat keretei közt a Dürer Kertben. Azóta folyamatosan koncerteznek, főként Budapesten, de megfordultak már vidéki klubokban is nem egyszer. Részt vettek a Talentométer és a Wacken Metal Battle Hungary tehetségkutatókon. Mindkét versenyen dicsérő szavakat kaptak a zsűritől és előkelő helyezést értek el. Utóbbin az első 5 helyezett között végeztek. A Lost Continent első albuma „A Divine Proportion” címmel 2014 július 7­én jelent meg. Ezt az év egyik legizgalmasabb magyar metal kiadványának titulálták. A zenekar első lemezét 2 kategóriában is jelölték a Hang­súlyon (Hungarian Metal Awards). Ez a bemutatkozó lemez a Supersize Recordings­ban került rögzítésre Brucker Bence irányításával. A lemezborítót Rinkács Péter (a zenekar egyik gitárosa) készítette, amely komoly elismerést aratott munkájával a magyar grafikusok szakmai blogján.

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr858492294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása