FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

ALCOHOL - Új dal, új nagylemez, exkluzív tavaszi turné!

2015. október 28. - bush69

alcohol_zenekar_2015.jpg

Ha valami ismeretlen az Alcohol zenekar számára, akkor az a nyugalom fogalma. Alig ért véget az idei turné, valamint a fesztiválszezon, máris szóba került pár őszi/téli klubkoncert, novemberben pedig kisebb fesztivállá nőve valósul meg a frontember, Csöves születésnapi bulija. Jövő év tavaszára pedig újabb, meglepetéseket tartogató turnéval készül a csapat, melyen állandó társuk a Psychogang lesz.

facebook_png.pngA lista még közel sem végleges, több helyszín egyeztetés alatt áll. Ugyanez igaz a vendégzenekarokra is, minden állomáson szeretnének helyi zenekarokat is bevonni a programba. Ezért is érdemes a közeljövőben is figyelni az Alcohol oldalát, ahol a friss információk, fejlemények folyamatosan megjelennek! Hiszen egyéb aktualitással is bír a koncertsorozat: stúdióba vonul a csapat, megkezdődnek a tavaszra tervezett nagylemez munkálatai. Az aktualitásokról Csöves az alább olvasható rövid interjúban szolgált részletesebb információval.

Tavasszal exkluzív turnéra indultok, és ahogy hallom nem is egyedül. Mi a különlegessége, apropója ennek a koncertsorozatnak?

Csövi: Így  van, tavasszal kb. 15-18 állomásos turné van tervben, amiből 8 állomást be is jelentünk és természetesen a dátumokat, helyszíneket is láthatják az emberek. Több mint 6 éve jelent meg a zenekarnak utoljára stúdióalbuma, ami egy világhírű banda esetében is nagyon sok idő, akár a végét is jelentheti, nemhogy nekünk. haha. Többen is csodálkoznak néha, hogy 2 lemez után és ennyi kihagyással még 'életben' tudunk maradni. Néha én is meglepődöm ezen és majd természetesen az okait egy hosszabb interjúban el is mondom. Lényeg az, hogy egyfajta köszönetként azért, amit a rajongóktól, barátoktól kapunk egy egészen 'pénztárcabarát' turnét tervezünk jó néhány állomással, ezzel is megköszönve az eddigi támogatásukat. Természetesen nem titkolt cél az sem, hogy ezzel minél több embert becsaljunk a bulikra és ehhez még az is egyfajta koncepció lesz, hogy az egész turnét most nem önállóan, hanem több zenekar társaságában fogjuk megcsinálni.

Milyen zenekarok társultak mellétek?

Csövi: Jó pár zenekar képbe került, beszéltem is néhányukkal és még az egyeztetések is folynak. Az viszont már biztos, hogy az egri Psychogang a turné szerves része lesz, ők minden állomáson jelen lesznek. Velük a tavaszi buli kapcsán találkoztunk Egerben, azóta több mindenről is tárgyaltunk, néhány más dologban is együttműködünk. Zeneileg is passzolnak, viszont amit még ennél is jobban kiemelnék az a hozzáállásuk, az a fajta kitartás, amit talán mi is képviselünk, ezáltal ők egyből igent is mondtak a történetre. Természetesen lesz néhány banda, akik csak 1-2 buli erejéig ugranak be a tervek szerint, de az is biztos, hogy az egész turnéra helyet kap vendégbanda is és az adott városokban helyi zenekarok is lehetőséget kapnak az egész turné folyamán.

Akkor konkrétan egy 'minifesztről' beszélhetünk? Zenekarok társulhatnak még?

Csövi: Igen, mindenhol több zenekaros fesztiváljellegről beszélhetünk. Zenekarok természetesen csatlakozhatnak, de ahogy mondtam is, pár banda már egyeztetés alatt van, de természetesen várjuk az új ötleteket mind zenekaroktól, mind helyszínektől egyaránt.

Új dal? Új lemez?

Csövi: A hétvégén vonulunk stúdióba, ahol egy új dalt rögzítünk és ezt novemberben be is mutatjuk, ha minden igaz videoklip formájában is. A tavaszi turnét lemezbemutatónak szánjuk, tehát ha az Isten is úgy akarja, akkor március környékén az új lemez is a boltokba kerül.alcohol_tavaszi_turne.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr128028604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása