FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

21. ARLÓ HELLNESS HÉTVÉGE - 2 napos tóparty rockparty

2016. augusztus 12. - bush69

21_arlo_hellness_hetvege_2016_fejlec.jpg

Pontosan 21.-ik alkalommal kerül megrendezésre augusztus 19-20-án, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Arlón (Ózdtól néhány kilométerre) a Tóparty Rockparty, avagy a Hellness Hétvége. Idén sem szabad kihagyni a festői szépségű tájon lebonyolításra váró őrületes hétvégét, ahol két napon át 17 zenekar gondoskodik a rockban-metalban gazdag jó hangulatról.

Tovább

VESZTEGZÁR - Új koncertklip: Nervous Discharge

Augusztus 20-án a felvidéki More//Than//Fest-en játszanak

vesztegzar_band_1.jpg

Új videoklippel jelentkezett a Vesztegzár. A komáromi thrasherek egy koncertklipet forgattak a Nervous Discharge című nótához, mely a tavaly megjelent "Útvesztő" lemez angol verzióján található. A Nail Records gondozásában kijött anyaghoz ez már a harmadik klip a Gyalázat és a Vér nélküli forradalom után.

Tovább

BLUES PILLS - Új lemezzel térnek vissza a Trackbe

blues_pills_1.jpg

Lady In Gold címmel jelent meg a klasszikus blues rockot játszó és egy döbbenetesen jó hangú frontcsaj vezette Blues Pills 2. albuma. Az Elin Larson svéd énekesnő vezette formáció augusztus 13-án érkezik a Trackbe, hogy a blues hullámhosszán repítsen minket vissza az időben. Ha szereted a svéd Graveyard-féle, mélyen a '70-es években, avagy a '60-as évek végi világban gyökerező muzsikát, képzelj hozzá egy varázsos hangú blues/soul énekesnőt, és máris sejtheted, milyen a Blues Pills, és milyen lesz az a szombat este.

Tovább

ALLEGAEON - Klippremier: Proponent For Sentience III - The Extermination

allegaeon_band.jpg

Az amerikai, Colorado állambeli technikás, progresszív death metalt játszó Allegaeon a Metal Blade gondozásában jelenteti meg negyedik soralbumát "Proponent For Sentience" címmel szeptember 23-án, melyről most egy stúdiós klipet tettek közzé a Proponent For Sentience III - The Extermination című dalra, melyben vendégszerepel Bjorn "Speed" Strid, a Soilwork frontembere is.

Tovább

MELODIC METAL FEST - Szintet lépett a fővárosi fesztiválsorozat

12 zenekar, 2 színpad, 7 óra metal szünet nélkül

flyer_samas_ff_stabbed_agre_bgs_eve.jpg

Idén októberben lesz egy éves a fővárosi Melodic Metal Festival, melyet indulása óta fél évente megrendeznek. A harmadik felvonásnak még nem ismerjük a teljes felhozatalát, de már most látszik, hogy ez lesz a sorozat eddigi legerősebb összetétele, többek közt olyan nevekkel mint a tatabányai Agregator, a Feuer Frei Rammstein tribute vagy a budapesti Samas.

Tovább

HAVEROCK KÖZÖSSÉG - Segítsd te is a beteg gyerekeket!

13903229_1795386024026495_1534892261528171252_n.jpg

A Haverock közösség weboldal idén nyáron nagy erővel dolgozik azon, hogy segíthessen. Július 19.-én startolt az oldal mini turnéja, ahol szombathelyi klubokat látogatnak sorban.

Minden megtartott bulin, az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért kh. Alapítványnak gyűjtenek, ezzel támogatva a gyermekek gyógyulását.

Régebbi interjú a rendezvényekről:

http://vaol.hu/hirek/negy-napon-at-gyulnek-ossze-a-rockerek-a-daganatos-gyerekekert-1779506

Számtalan fellépő vállalta már a bulit, hogy támogasson, de ennek még nincs vége!

Augusztus 13.-án, egy motoros összejövetellel egybekötött rendezvényre várják a látogatókat a Végállomás klubban. Fergeteges buli van készülőben főleg azért lesz az, mert segíthetünk másokon.

 

Tovább

ZORALL - Szöveges klip a lemez címadó dalához

zorall_retrograd_cd_front_01_1000x1000.jpgAz új lemezének címadó dalára készített el egy szöveges videót a Zorall zenekar. A Retrográd című album most szombaton, azaz augusztus 13-án jelenik meg, és szintén ezen a napon egy nagyszabású lemezbemutató keretein belül mutatja be a zenekar az új korongot. Nyár végén természetesen megrendezésre kerül a szokásos Zorall Sörolimpia is, ahol a már megszokott hazai felhozatal adja majd a talpalávalót.

Tovább

15. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

sadaweb_0048_img_9779.jpg

Benzinfaló izomautók, bikinis autómosó lányok, táncoló autók, nehézsúlyú Big Foot-ok, élő bika rodeó és 100% rock and roll – immáron 15. alkalommal vették be a Monostori Erődöt az amerikai autók a hétvégén. A Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon nehéz volt eldönteni, hogy a gyönyörű V8-as járgányokra, a vadul ugráló bikákra, vagy a szexi csajokra szegezzük-e a tekintetünket, és akkor még az esti bulikról nem is beszéltünk.

Miről is szól a rendezvény, amely évről-évre egyre nagyobb tömegeket vonz? Ha tömören össze akarjuk foglalni, akkor 4 nap színtiszta Amerika, a teljes szabadság érzése. Egy ízig-vérig dögös fesztivál, ahol az adrenalin löketektől felpörögve egymás után veted bele magadat a látványos és izgalmas programokba.

sadaweb_0164_img_0235.jpg

Kezdjük akkor a legfontosabbakkal, az autókkal. Egyszerűen gyönyörűek, régiek, újak (képtelenség lenne minden évjáratot itt felsorolni), a formák, a színek, a krómok, ahogy csillognak, villognak, szögletesek, kerekek, egyszerűen úgy érzi magát az ember, mint Gombóc Artúr a csokoládé boltban, nem tudunk dönteni közülük, mindegyiket akarnánk. A tulajdonosaik pedig boldogan mutogatják büszkeségeiket, engedik, hogy beleüljünk, és ha szerencsénk van, még el is visznek vele egy körre. Milyen a hangjuk? Egyenként sem kutya, de amikor több száz autó egyszerre kezd el morogni, duruzsolni, az bármelyik szerelmes medve udvarlásán túltesz. Viccet félretéve, egy szó, libabőr.

A fesztivál egyik központi találkahelye a beton pálya, ahol a bevállalósak szabadon driftelhetnek, beszállhatnak a gumiégető versenybe, ahol a világbajnok Low Rider csapat minden évben nagy show-t ad, és ahol a két Big Foot miszlikre tapossa és szedi szét az erre a célra feláldozott japán autókat. A nézők minden egyes eldurrantott gumit hatalmas ovációval fogadnak, a pörgő, csikorgó kerekek és a gumifüst látványa együttesen borzolja a kedélyeket.

sadaweb_0175_img_1073.jpg

A jubileumi fesztivál idén még egy lapáttal rátett az izgalmakra, az erődben kialakított Off Road pálya nem kis kihívásokat okozott sokszor az autósoknak, előfordult, hogy még a Jeepek is elakadtak, de a rutinosabb off road-os sofőrök ügyesen teljesítették a pályát. Hiába ez egy külön sport.

De ne csak az autóktól beszéljünk, az élő bika rodeó is rendkívül látványos és izgalmas volt. A több mázsás bikák és a vakmerő riderek feszültek egymásnak, és igen, sokszor a bika nyert. Az a 8 másodperc hihetetlen hosszúnak tűnik, amikor a rider a nyeregben van, a vadul ugráló állatot lebírni, megülni igazán nem könnyű feladat. A közép-Európa bajnokságot örömünkre az egyik magyar versenyző, Simoni Gábor nyerte.

sadaweb_0084_img_0785.jpg

Az egész napos adrenalin bomba után esténként sem vettünk vissza a lendületből, a péntek esti Tribute Night rock and roll volt a javából, de nem kevésbé a szombat esti sztárfellépő, a Kowalsky meg a Vega koncertje. Kowáék önmagukhoz híven, rendületlenül nyomták a zsivány pop-ot a fesztiválozóknak. Amikor már azt hihette volna az ember, hogy a hangulat már nem lehet jobb, akkor is még csak egyre fokozódott. Nincs jobb szó, tombolt a nép, minden fáradt gőzt kieresztve bulizott egészen hajnalig.

Vasárnap délután pedig nem volt más hátra, mint, hogy élményekkel feltöltődve és már a jövő évi fesztiválra készülve autósok és fesztiválozók hazafelé vegyék az irányt.

Zárásként csak annyit, a 15. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál végig padlógázon pörgött, jubileum volt a javából!

süti beállítások módosítása