FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

ISLANDER - Klippremier: Darkness

2016. június 19. - Kovenant

islander.jpg

Az amerikai rap/nu metal Islander augusztus 5-re tűzte ki új albuma, a "Power Under Control" megjelenési időpontját. A Victory Records istállójában alkotó banda új dobosa most már hivatalosan is Arin Ilejay (ex-Avenged Sevenfold), illetve új gitáros is érkezett hozzájuk J.R. Bareis személyében, aki korábban a Korn turnézenésze volt. Az első klipes nóta pedig a Darkness.

Tovább

SORCERER - Klippremier: Black

sorcerer_band.jpg

Az epikus doom metalt játszó svéd Sorcerer még 2015 novemberében hozta ki szerzői kiadásban "Black" című négyszámos EP-jét, most pedig az anyag rendes terjesztést is kap, mivel a Metal Blade mögé állt a cuccnak és a digitális csatornákon is hozzáférhetővé teszi. Ennek örömére el is készült a címadó dal klipje, mely a hajtás után megtekinthető.

Tovább

EARTH SHIP - Klippremier: Red Leaves

earth_ship.jpg

A német Earth Ship elég érdekes csapat: szokatlan módon keveri a kilencvenes évek második felének grunge rockját (különös tekintettel az Alice In Chains zenekarra) a doom/death stílussal és az egészből egy eléggé sivár, depressziós hangulatú muzsika kerekedik ki (mondjuk mit is várhattunk volna mást?). A negyedik soralbumuk június 24-én érkezik a Napalm Records gondozásában "Hollowed" címmel, melyről most a Red Leaves című daluk klipjét tekinthetitek meg,

Tovább

HEAVENWOOD - Dalpremier: The High Priestess

heavenwood.jpg

Az európai gothic metal színtér egyik alapbandája a lassan negyedszázados portugál Heavenwood a Massacre Records gondozásában július 22-én jelenteti meg új albumát "The Tarot Of The Bohemians - Part I" címmel. Az első kislemeznóta, a The High Priestess máris meghallgató. A dalban Daniel Cardoso (Anathema) vendégszerepel.

Tovább

FÉSZEK BP - Szimfonik est Nightwish és Evanescence dalokkal

2016_06_18_szimfonikus_est_feszek_fejlec.jpg

Különleges rendezvény részesei lehetnek a szimfonikus metal műfaj kedvelői, amennyiben június 18-án az belvárosi Astoriánál található Fészek Kulturális Központba látogatnak el. Egy este három kiváló hazai zenekar ad koncertet. Színpadra lép a Nightwish számokat játszó Nightquest, valamint búcsúkoncertet ad a magyar Ecanescence, azaz az innoScence is! Előzenekar a Dark Paradise! Ha ez nem lenne elég, akkor a koncertek előtt a Hóförgeteg Gothic-Rock-Metal Hastánciskola növendékei előadását tekinthetjük meg.

Tovább

THE MEDLEY’S - A blues zene mentőöve? | Július 6. klippremier

pauer_gellert.jpg

Július 6-án mutatja be az Ellátóházban a The Medley’s a "Mentőöv" EP címadó dalának videoklipjét, amit az Amatours szegedi tehetségkutatóján nyertek. A tavasszal forgatott kisfilm egy olyan rajongó kalandjait tárja elénk, aki mindent megtesz, hogy pénz nélkül is, de eljusson egy másik városba szervezett koncertre. A zenekar a sztori apropóján nyereményjátékot hirdet, aminek promóciójaként ismert zenészek, előadók mesélik el, hogyan küzdöttek meg azért, hogy találkozzanak kedvenceikkel anno.

Tovább
süti beállítások módosítása