FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

S8 UNDERGROUND CLUB - Summer Thrash Frenzy

2015. július 30. - bush69

summer_thrash_frenzy_s8.jpg

Igazi kemény este várható Budapest szívében nem messze a Blaha Lujza tértől, hiszen az S8 Underground Clubba látogat a thrash körökben elismert Maradandó Károsodás, a 213 Slayer tribute, a budapesti Green Hell, valamint a melodikusabb vonalat képviselő Source Of Pleasure. Az éjjeli baglyokat pedig éjszakai metálkodással csábítjuk maradásra.

A Maradandó Károsodás elődje 2006-ban alakult, ahol két az óta is állandó tag, Pap Zoltán (dob) és Hajdu István (szóló gitár/ének) kezdett el zenélni. Az első demóra 2009 nyarán került sor. Ekkor készült el a Kezdet és Vég című anyaguk. 2010 elejétől 2011 februárjáig tanulmányi okok miatt pihenőt tartottak. Amikor ismét összeálltak új basszusgitáros került a csapatba, akivel a második demót rögzítették. 2012 nyarán került felvételre az újabb anyag „Civilizáció Romjain” címmel Miskolcon a HangArt stúdióban. Az EP 7 teljesen új dalt tartalmazott, amik már sokkal technikásabb és kifinomultabbak voltak elődjeiknél. Folyamatos technikai és technológiai fejlődés után elérkezett az idő, hogy rögzítsék jelenlegi hanganyagukat, melyre 2015. február elején került sor: a Húsdaráló címmel. 8 számos lemez, amely a Metal ör Die kiadó gondozásában jelent meg. A címadó dalhoz videoklip is készült. A felvétel után úgy döntöttek, hogy tovább színesítik zenéjüket. Így csatlakozott a zenekarhoz Szabó László, aki már az első 2006-os formációban is helyet foglalt, mint ritmusgitáros. „Legfőbb irányelvünk, hogy elemi erővel nyomjuk a '80-as évek végi, '90-es évek eleji oldschool thrash metalt!” – tudtuk meg a bandától.

Slayer by 213. 2009 nyarán alakult budapesti tribute zenekar. Egy tagcserétől eltekintve, töretlenül zúzzák kedvenc bandájuk dalait, amerre csak hívják őket. „Bár sokan kételkednek a tribute bandák minőségében, a négyfős legénység rácáfol az előítéletekre, megannyi koncerten bizonyították már létjogosultságukat. S mivel nem nyílik gyakran lehetőség élőben látni s hallani a Tom Araya, Kerry King, alkotta csapatot, hűen tolmácsolják dalaikat hazai helytartóik. Röviden összegezve: A mennyektől délre, hol a pokol vár, a halál angyalának halk sikolyát hallani az áldozat oltárán…” – rockbook.hu

A Green Hell thrash metal zenekar 2013-ban alakult. Klipjeik megtalálhatóak a Youtube csatornán, hanganyaguk pedig le is tölthető!. Rendszeresen fellépnek külföldi zenekarok társaságában is. Céljuk természetesen minél több hallgatóhoz eljutni. „Novemberben a Nyugtalan és a MedNexT zenekarok meghívására egy Budapest körüli miniturnén (Soroksár, Érd, Gyál) népszerűsítettük a thrash metalt. Januárban a Rock Out stúdióba vonultunk és rögzítettük első, 7 dalos demónkat. Ezt a Motoroshang rádió Rock-Sztár-Rock című műsora egy 2 órás interjú keretén belül mutatta be.” – Olvasható a zenekar Rockbook oldalán.

A Source Of Pleasuret 2013 januárjában alapította Brányi Vivien gitáros és Tóth Attila gitáros-énekes, miután feloszlott a Mumus prog-thrash zenekar, ahol szintén együtt zenéltek. Kezdetben szóló énekessel próbálkoztak, de végül Attila vállalta magára ezt a szerepet. Közben folyamatosan születtek a saját dalok, nyár végére már egy EP-nyi szám elkészült, ezért úgy döntöttek, hogy míg nincs állandó dobosuk és nem tudnak koncertezni, nekiállnak az első demóknak. A felvételek októberben kezdődtek, míg a végleges anyag 2014 márciusára készült el. Mára körülbelül 18-20 saját dal készült. Azóta a dobos-problémát is sikerült megoldaniuk, és gőzerővel dolgoznak második anyagukon.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1608287826083497

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr97666248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása