FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

S8 UNDERGROUND CLUB - AlteROCK Boulevard II.

2015. július 01. - bush69

alterock_boulevard_ii.jpg

Az alternatív és rock zene híveinek ad otthont július 4-én az S8 Underground Club, méghozzá a Blaha Lujza Tér közvetlen közelében. Lesz itt minden, ami egy könnyed, de mégis bulis estéhez kell. Italakciók, alter muzsika, alternatív rock, keményebb rock és persze mindez a lehető legkedvezőbb áron. Fellép majd a Fél7, a Mono-Tonic, a Public Smokers az estet pedig a Sezlony zárja. Akinek szüksége van a további talpalávalóra, annak jön a hajnalig tartó Rockdiszkó!

A Sezlony egy 6 tagú budapesti zenekar. Az együttes 2008-ban alakult meg a mai formájában. Az eredeti zenei irány a rock volt, de ehhez nem mindig ragaszkodnak, inkább próbálnak változatosak maradni. A hangszerelésben olyan meglepetés vár minket, mint a trombita, de énekesekből sem akad hiány, mert szám szerint három is található a formáción belül, melyből egyikük bőgőzik is közben.

A Fél7 egy alternatív zenekar, magyar nyelvű szövegekkel. „A dalok úgy az utóbbi 3-4 évemet foglalják össze és keretezik, nemrég sikerült hozzá találnom olyan tagokat, akik képesek az ötleteik és a tudásuk révén saját magukat is integrálni ebbe a történetbe, így egy szerves egésszé érik a kis zenei világom, egészen kitágul. Nyáron, ha minden jól megy, egy lemezzel ünnepeljük a közös munkát és nagyon reméljük, hogy lehetőségünk lesz így a dalainkat terjeszteni. Egyelőre csak demókat találhattok tőlünk a neten, de azokat is tessék hallgatni, ha érdekel!” – mesélte Fábry Pál

A Mono-Tonic első felállása 2012 szeptemberében alakult meg. Ekkor még dobos nélkül. Két koncert tapasztalatai, és a visszajelzések hatására dobost keresett a brigád és 2014 augusztusában alakult ki a mostani felállás. A műfaj? Még besorolásra vár. Alternatívnak szokták hívni. De, mi is az, az alternatív? Zenében az átlagostól eltérő, széles körben nem elterjedt rétegzenére szokták mondani. Akkor miért vár besorolásra a stílus? „Véleményem szerint az alternatív nem egy stílus, hanem maga stílustalanság, vagy mondhatjuk úgy is, hogy többféle műfaj egyedi keveréke. Talán ez jellemző ránk legjobban, mert a zenekar tagjai más-más zenei stílusból érkeztek, és így alakult ki ez a sajátos, néha dalonként változó stílusú egyedi hangzás. Csak saját dalokat játszunk, magyar nyelvű szöveggel.” – tudtuk meg Nagy Sándortól, a zenekar basszusgitárosától.

Lendületes, elvont zenét játszik a budapesti Public Smokers. Kocsmákban, pubokban szoktak fellépni, ahol mindig jó hangulatot teremtenek. Olyan zenekarok inspirálták őket, mint a Quimby, Kispál és a Borz, The Doors vagy épp a Dire Straits. Most az S8 klubbot hódítják meg a dohányosok, és mutatják meg mi is az igazi erejük. "Naplopók vagyunk ez nem vitás, nagy a gatyánkon a szakadás..."

Esemény: https://www.facebook.com/events/1014560445222416

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1007588684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása