FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

GILOTIN - Énekest keresnek!

2018. szeptember 02. - bush69

gilotin_enekest_keresnek_700.jpg

Az ímelyi Gilotin zenekar 2016-os éve tagcserékkel, majd az új dalok megírásával telt. Több felvidéki és magyarországi koncertet adtak ebben a felállásban. Idén júliusban baráti viszonyban búcsúztak Jason-tól (Hodossy Károly-ének). Pogány Tibor, a banda basszusgitárosa mesélt az elmúlt időkről és a jövőbeli tervekről.

facebook_png.png

2016 nyarán csatlakozott a zenekarhoz Hodossy Károly „Jason“, ő volt tehát a legelső tagcsere a zenekarban. Néhány hét elteltével már el is kezdtünk közösen új dalokat írni. Mint minden más zenekarnál többnyire, ha egy új tag érkezik, az idővel érződik a zenekar új szerzeményein is. Velünk is így volt, és bizonyára sokakat megleptünk az első dallal a Dombtető-vel, melyet 2017 júniusában tártunk a nagyérdemű elé.

A dal zenei alapjának a megálmodója Jason volt, én hoztam hozzá a szöveget, majd mindenki hozzá tette a maga hangszerét. E közben, 2016 februárban, még a Dombtető c. dal felvétele előtt Manó, az addigi gitárosunk bejelentette, hogy más utakon szeretné folytatni a zenei karierjét. Manó helyére bekerült a zenekarba Kiss Mátyás „Matyi“, aki gitáron és szintin is játszik a zenekarban.

A dombtető c. dal megjelenése után röviddel előrukkoltunk egy animált videoklippel, melyet a Meggyalázott lélek c. dalra készítettünk, viszont már a Jason énekével. Ez a klipp valójában másolja a dal mondanivalóját, mely egy kicsit komolyabb nő-férfi kapcsolatot illusztrál és főleg az emberi tulajdonságokra szeretne rávilágítani.

Több felvidéki és magyarországi koncertet tudott maga mögött a zenekar ebben a felállásban. Néhány helyszínt videóval is rögzítettünk, majd ezeket szépen összevágtuk a legújabb Bajnok c. dal klippjéhez.

Összesen 6 dalt írtünk közösen ebben a felállásban, melyből három dalt megjelentettünk. Két dal a közeljövőben fog megjelenni, így lehet örülni. A júliusi nádszegi Rock & Blues fesztivál volt Jason „búcsú fellépése“ a Gilotin zenekarral. Néhány hónappal ezelőtt kifejezte távozási szándékát, és mi ezt elfogadtuk. Mi hálásak vagyunk, hogy egy ilyen tehetséges és ügyes zenésszel tudtunk egy zenekarban zenélni. Sok sikert kívánunk neki az 3coustic projektjéhez.

A zenekartagok külömböző magánéleti és más zenei elfoglaltságuk kihat a zenekar távolabbi terveire, így most arra törekszünk, hogy megtaláljuk a legjobb kompromisszumot, hogy a jövőben több új dal, lemez és koncert legyen.  

Ezúton szeretnék meghirdetni, hogy a Gilotin zenekar keresi énekést. Próbahely és erősítő cucc biztosítva Ímelyen.

FACEBOOK: www.facebook.com/gilotinofficial

EMAIL: gilotinmusic@gmail.com

TEL.: Pogány Tibor |||  +421 902 103 183

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr4714215773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása