FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

ROCK ON! FEST 2015 - Népliget helyett a Barba Negra Trackben!

2015. augusztus 08. - bush69

rock_on_fest_2015.jpg

A hét elején jelentették be, hogy az idei SzeptEmber Feszt elmarad a Népligetben, ezért a Rock On! Fest szervezőinek új helyszínt kellett keresniük, így átkerül a rendezvény a Barba Negra Track-be.

A Rock On! Fest már jóval korábban maradéktalanul teljesítette a népligeti rendezvényből ráháruló anyagi terheket, így különösen nagy érvágás számunkra, hogy idén nem tudjuk a Népligetben megtartani a koncerteket. Szerencsére gyorsan találtunk új helyszínt, a Barba Negra Track fogadta be a rendezvényünket. A szabadtéri programhelyszínen pénteken és szombaton hosszú ideje meghirdetett programok vannak, de a szabad vasárnapjukat azonnal és INGYENESEN bocsátották a Rock On! Fest rendelkezésére - hálásan köszönjük a gyors és hatékony segítségüket!

Sajnos a 3 napos rendezvény programját 1 napba kell tömörítenünk, de szerencsére a Barba Negra Trackben 2 színpad is üzemel majd, így csupán az a 2 zenekar maradt ki a végleges programból akik nem tudták vállalni más kötelezettségeik miatt a vasárnapi fellépést. Tudjuk, hogy a napok számának szűkítése nem optimális megoldás, de bízunk benne, hogy a rendkívül intenzív program kárpótol mindenkit! A legfontosabb hír, hogy a Rock On! Fest INGYENES maradt! A helyszínen lesz lehetőségetek becsületkasszás alapon támogatni a rendezvényt, de belépőt továbbra sem szedünk!

Köszönjük a támogásotokat és megértéseteket és bízunk benne, hogy a sok elmaradt, besült, botrányos fesztivál (Pafe, C+, Kingdom Of Hegyalja, stb) után a Rock On! életbentartásával több örömet okozunk, mint amennyire mi is sajnáljuk hogy rövidíteni kellett a programon! - Rock On!

Esemény: https://www.facebook.com/events/1450766058551700

szeptember_feszt_2015.jpg

Nehéz és szívfacsaró döntés ez nekem, hiszen ezt a rendezvényt 15 éve saját „gyermekemként” szeretem és nevelgetem. Hosszú, rögös út vezetett ahhoz, hogy a pestszentlőrinci családi pörköltfőző versenyből egy 100.000 fős látogatottságú nagy kulturális-gasztronómiai fesztivál nője ki magát a Népligetben, ahol 3 napig 6 színpad és megannyi társrendezvény szórakoztatja a látogatókat.

Lévén ez egy ingyenes fesztivál, évről-évre egyre több nehézséget okozott az anyagi fedezet előteremtése. Azonban azok a barátok, ismerősök, akik régóta segítettek a szervezésben, soha nem riadtak vissza és a sok bizonytalanság ellenére mind ez idáig sikerült megrendeznünk a SzeptEmber Fesztet.

Idén azonban az aránytalanul magas, 4,2 millió forintos területbérleti díj ellehetetlenítette a helyzetünket. Ezt az összeget jelentős szponzori és pályázati támogatás híján nem tudjuk kigazdálkodni, így felelősen nem vállalhatjuk a fesztivál megrendezését. Sajnos a pályázatok támogatásának hangsúlya átbillent a jegyár bevétellel rendelkező rendezvények irányába, így mi ingyenes fesztiválként évek óta nem csak a jegybevételtől, hanem a pályázati pénzektől is elesünk…A kereskedői és kézműves helypénzek is csupán töredékét jelentik a várható költségeknek, ugyanis a Népligetben szinte semmiféle infrastruktúra nincs kiépítve, ennek telepítése pedig további hatalmas összegeket emészt fel.

Nem mellesleg a vendéglátás kizárólagos jogának ellenértéke sem érkezett meg mindeddig, dacára a megkötött szerződésnek és a többször módosított határidőnek…
Mindezeket mérlegelve fájó szívvel lemondunk az idei fesztiválról annak reményében, hogy jövőre megújult erővel, talán több támogatással, a megszokott színvonalon várhatjuk szeptember első hétvégéjén a látogatókat. Szeretném megköszönni mindazoknak a munkáját, segítségét, akik töretlenül támogattak a rendezvény megvalósításában és továbbra is hisznek közös álmunk megvalósításában.

Tisztelettel: Gál Gábor - fesztiváligazgató

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr447690406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása