FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

ROTTING CHRIST - Végighallgatható a teljes lemez

2016. február 14. - Felicium

1280x720.jpg

Február 12-én jelent meg az 1987-ben alakult görög extrém metálosok legújabb lemeze, "Rituals" címmel. A 2006 óta a Season Of Mistnél dolgozó csapatnak, ez már a 12. nagylemeze, a jelenlegi kiadónál pedig a 4. A korong fogadtatása meglehetősen jó volt, ugyanis mind a magyar mind a külföldi médiában igen magas pontszámokat ért el és egyértelműen azt lehetett a legtöbb helyen olvasni, hogy a név garancia a minőségre.

Tovább

KVLT - Hard Rock buli a fővárosban

12705293_10153966389439459_3722578251191078995_n.jpg

A budapesti YUK&KVLT (SUPERSONIC) előszeretettel ad lehetőséget a külföldi és ismert hazai bandák mellett a kevésbé ismert, de tehetséges zenekaroknak. Erre láthatunk február 19-én egy példát, ugyanis Óbudára látogat a heavy metálban utazó ceglédi Nevermind, a punk/rockos debreceni Bad Habit, valamint a hard rockos fővárosi Grophobeat és Insane Street.

Tovább

CREATE TO INSPIRE - Klippremier: Don't Let Go

img_9842-724x228.jpg

Négy éve, 2012-ben alapították Angliában az essexi székhelyű Create To Inspire zenekart, akik Melodic/Post Hardcoreban utaznak a Basick records gondozásában. Bár nem túl ismert csapatról van szó, azonnal van a dalban valami, ami megfogja az embert. Dögös, magával ragadó, mégis tele van belassulásokkal és a stílusra jellemző zenei elemekkel. A jelenlegi kislemez már a második a sorban és 'Home Is Where My Heart Dies' címmel március 25-én jelenik meg.

Tovább

NIGHTBREED BUDAPEST - Visszatér a legendás fesztiválsorozat

12493525_1666362446947987_1951439350585277601_o_1.jpg

A több éves szünet után visszatérő dark-goth-death-black találkozó a megszokott ecsegfalvi helyszínt elhagyva, idén februárban már Budapesten is megmutatja erejét. Ráadásul a szervezőktől azt is megtudtuk, hogy minden év telén megszervezésre kerül majd a tervek szerint. Idén február 13-án a fővárosi Supersonicban igazán nem spóroltak a nevekkel. Fellép a Magyarországon ritkán szereplő Bornholm, a tatabányai Agregator, valamint a Cantara, a The Trees, Dreamgrave, Dying Wish, Vale of Tears, de nem maradhatnak el a szokásos zenekarok sem, mint az Autumn Twilight, PG Csoport vagy épp a De Facto. Ezt a bulit még elöljáróban sem javasoljuk, hogy kihagyjátok, mert biztosan vissza nem térő alkalom...

Tovább

S8 RED & BLACK - X. Rockerek.hu Születésnap

25 Zenekar | 2 Nap | Ingyenes

x_rockerek_hu_szuletesnap.jpg

Az Úr 2006. évében, február hónap 18. napján, pontosan 23. óra, 24. perckor és annak az 52. másodpercében teremtetett meg a Rockerek.hu. A magyar rockerek portálja azóta, az utóbbi tíz évben az egyik legnépszerűbb rockzenei hír- és közösségi oldallá nőtte ki magát, immáron több, mint 40.000 regisztrált taggal! Sok itt köttetett barátságot, szerelmet, megalakult zenekart, átbulizott éjszakát, de mára már házasságokat és gyermekeket is köszönhetünk neki! Ezt a kerek évfordulót egy igazán nagy bulival ünnepli a portál, a belvárosi S8 Undergound Clubban! A két napos mini fesztiválon összesen 25 zenekar lép fel, képviselve a rock’n’roll szinte összes válfaját.

Tovább

LORDS OF BLACK - Dalpremier: Tears I Will Be

1443427935_cover.jpg

A spanyol supergroup Lords Of Blackről már írtunk egy cikket a klippes "Everything You're Not" daluk kapcsán, melyet ITT olvashattok. A mai szám egy újabb betekintést enged a "II" lemezbe és okosabbak is lettünk. Megtudtuk, hogy gyönyörű billentyű betéteket tudnak írni és csak azt kívánom, hogy még-még-még... Érdemes várni a lemezt ez egészen biztos. A dallista alább olvasható, pontos megjelenés pedig 2016. március 18.

Tovább

DELAIN - Dal- és klippremier: Suckerpunch

6j8b7333.JPG

A tavalyi év egyik legjobb koncertélménye volt, amikor novemberben a Club 202-ben részt vettem egy nagyon jó barátommal a Delain és a The Gentle Storm koncertjén. Óriási hangulat volt, sőt még egy új számot is játszottak, amit sajnos azóta sem hallottam. Ha most nem is az a szám, de egy másik új dal, a "Suckerpunch" megérkezett, méghozzá egy nagyon jól összeállított klip keretében. Az új kislemez egyébként "Lunar Prelude" címmel, február 19-én jelenik meg 3 új dallal, 4 koncertfelvétellel és a jelenleg tárgyalt szám nagyzenekari változatával.

Tovább

STABBED - Végighallgatható a debütáló anyag

Éles váltások, összetett riffek, és post-rockra jellemző elszállások.

stabbed_band.jpg"Submerge" címmel február 8-án jelent meg a Székesfehérváron alakult, január óta Budapesten működő Stabbed zenekar debütáló anyaga. Stílusuk definiálása okozhat egy kis fejtörést, magukat valahova a post-, a prog-, és a sludge metál határvonalára teszik.

Tovább
süti beállítások módosítása