FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

OSSIAN - Hallgass bele az új albumba!

Előrendelés, dedikálás és felvidéki lemezbemutató!

2016. március 05. - bush69

ossian_2016.jpg

Április 4-én jelenik meg az idén 30. születésnapját ünneplő Ossian zenekar "Fényárban és félhomályban" című 21. stúdiólemeze a Hammer Records / HMR Music Kft. gondozásában. A banda  Varga Zoltánnal, a SuperSize Production-ben rögzítette az albumra került 11 dalt. Megérkezett az első hivatalos albumelőzetes is.

facebook_png.pngMárcius 19-én a felvidéki Alistálra látogat a zenekar. A bemelegítésről az ekecsi Paranoid (Felvidék) zenekar gondoskodik!

Esemény: https://www.facebook.com/events/766981586767995

Az új CD ajándék poszterrel, barátságos 999 Ft-os áron előrendelhető a honlapukról: www.ossian.hu

Felvidékre egy db CD esetén a postaköltség 3 , ami a csomag tartalmának, értékének, súlyának függvényében növekedhet! Felvidéki partner a csomagküldésben a Focus Music. A kiszállítás utánvéttel történik!

A CD mellett, a már hagyományos, kizárólag a lemez megjelenést előrendelésükkel támogató barátainknak készült exkluzív pólót is meg lehet rendelni, valamint választható speciális rajongói csomag és kedvezményes belépő a május 7-i budapesti lemezbemutatóra.ossian_fenyarban_es_felhomanyban_lemezbemutato_koncert.jpg

A lemezbemutató hivatalos eseményéhez itt lehet csatlakozni:
https://www.facebook.com/events/1564594073855167/

A tavalyi, "Lélekerő" címmel megjelent albumról itt írtunk lemezkritikát.

ossian_fenyarban_es_felhomalyban_album_megjelenes_es_dedikalas.jpg"A megjelenés napján dedikáljuk a friss CD-t a Liquid Rock-ban, ahová mindenkit szeretettel várunk":
https://www.facebook.com/events/125875561137730/

"Köszönjük mindenkinek, aki az eredeti album megrendelésével támogatja a munkánkat!"ossian_fenyarban_es_felhomalyban_dallista.jpgLadányi Zsolt, a MaxiRádió Gyöngyös FM 92.4 MHz (RockFactor, Rock 1 Óra) műsorvezetője január végén az új korong munkálatairól kérdezte Paksi Endrét.

- Helló Endre! Köszöntelek ismét a MaxiRádió hallgatói nevében is.
Szervusz! Nagyon sok szeretettel köszöntök én is mindenkit, téged és a hallgatókat is.
Most kezdtünk a héten dolgozni! Elméletileg úgy volt, hogy hétfőn, de aztán különböző elfoglaltságok miatt mégis kedden indult a munka. Azt kell mondjam, hogy szépen haladunk! A gitárok rögzülnek, a ritmusgitárok, most éppen a tiszta gitárokkal foglalkozunk! Rettenetesen optimisták vagyunk, mert alapvetően nagyon komoly demót is készítettünk a dalokhoz. A Ricsivel már fél éve ezzel a tizenegy dallal foglalkozunk, többször átírtuk őket, küldözgetjük egymásnak az ötleteket, de most Varga Zoli, a hangmérnök is bekerült a közös munkába és ugye itt halljuk igazán nagyon jó minőségben az ötleteket, úgyhogy még a várakozásainkat is úgy tűnik, felülmúlja az anyag.
A dal címe az meglehetősen nagy szakadékok között lavírozik a számomra, legalábbis ezt sugallja a
Fényárban és félhomályban. Ez jellemzi a dalokat is, amik a korongra kerülnek?
Látod ez egy jó kérdés! Szerintem nem. Ez egy nagyon pozitív, energikus lemez, mert nagyon optimisták vagyunk. Ez inkább Magyarországon a Rockzene helyzetére utal. Ez egy kiragadott sor, tehát ilyen című dal nem lesz a lemezen, viszont lesz egy igazi, jó értelemben vett retró dal, a
Maximális Rock, ami abszolút arról szól, hogy mit jelent nekünk, mit jelent nekem a Rockzene és abban volt ez a sor, hogy „fényárban és félhomályban”. Én úgy gondolom, hogy a Magyar Rockzene helyzetét ez tökéletesen lefedi és ez alatt én azt értem, hogy egyfelől a Magyar Rockzenének és úgy gondolom az Ossian zenekarnak is nagyon-nagyon sok szimpatizánsa van, sokan szeretik és mégis. Tehát ez egy egyfajta fényárt jelent egy pozitív dolgot, viszont a hivatalos Média egész egyszerűen nem hajlandó tudomásul venni, nem játszzák még a lassú számokat sem és nem csak nekünk a 30 éves Ossiannak, de például akár a 40 esztendős zenekaroknak is és még sorolhatnám. Ez egy picit azért felháborító! És az is felháborító, hogy úgy kezelik ezt a műfajt, hogy egyfelől nem engedik, hogy az emberek meghallgassák, tehát a széles rétegek elé nem engedik ezeket a dalokat, másfelől ha szóba kerül, gondolom te is tapasztaltad, hogy egy ilyen gunyoros, lesajnáló, hogy az ilyen marginális, deviáns emberek a zenészek is és a közönsége is, szóval elég furcsa a helyzet ebből a szempontból a zenének.
Én minden bizonnyal eleget fogok tenni, én játszom természetesen az Ossian dalokat. Részemről teljes mértékig kielégítem az ellenkezőjét az előbb elmondottaknak.
- Endre! A lemezre felkerülő dalok címeit a megjelenés előtt közzé teszitek? Lehet már tudni, hogy mire számítsunk?
Még egy kis időt kérek szépen, hogy felelőtlenül ne mondjak semmit addig, ameddig (ez egyfajta babona is), amíg nincsenek felénekelve a dalok, mert elképzelhető, hogy a legutolsó pillanatban is történhet valami változtatás. Jön egy jobb ötlet vagy bármi, úgyhogy még két-három hét türelmet kérünk, de utána természetesen már a Facebook oldalunkon és a honlapunkon fogunk szellőztetni dalcímeket is.
Lesz a lemezen olyan szám, ami szokatlan lehet az eddig megjelent dalok között?
Erre azt mondanám, hogy igen is meg nem is. Tipikusan Ossian dalok lesznek, de én úgy gondolom, és ezt úgy látjuk a Ricsivel együtt, hogy mi a
Tűz Jegyében albummal elkezdtünk egyfajta utat járni, amivel azt próbáljuk, hogy a klasszikus Ossian hangzást, a klasszikus Ossian színeket egy kicsit próbáljuk dúsítani, egy picit tágítani ezzel a tavalyi Lélekerő albummal is, és ez az út folytatódik tovább. Igyekszünk hangszerelésben, hangulatokban újdonságokat, frissességeket csempészni, a lehető legjobb hangzású albumot elkészíteni, de azért attól függetlenül ez egy ízig-vérig Ossian album lesz.
Áprilisban fog megjelenni ez az album úgy tudom, de március 5.-én már kezditek a koncerteket Sopronban. Ott már hallható lesz a vadonatúj lemezről egy-egy dal?
Igen! Igen, mindenképpen akarunk egy két dalt játszani már akkor is.
Endre! Még avass be minket, hogy hogy veszitek fel a dalaitokat? Miként kezdtek neki? Milyen sorrendben rögzítitek a sávokat és hogy pontosan mi is az a mankósáv?
(nevet) - Igen, ez így érdekes volt, mert nagyon aranyos kommentek jöttek, hogy azt írta az egyik barátunk, hogy ő eddig nem is nagyon foglalkozott ezzel és az emberek többsége nem is nagyon foglalkozik és ez érthető is, mert igazából mindenki a végeredményre kíváncsi. De hogy így elkezdtünk mesélgetni a Facebook-on, kíváncsivá tette őt is és őket is. Sokan azt hiszik, hogy a stúdió felvétel az olyan, hogy bemegyünk és akkor a dobos beszámol egy, kettő, három, négy, és mint egy koncerten lejátsszuk a 10 számot vagy 11-et, utána esetleg a keveréssel egy két órát eltöltünk, és akkor mindenki megy haza. De nem, ez ennél sokkal aprólékosabb munka és azt kell, hogy mondjam, hogy itt Magyarországon a különböző szempontok és viszonyok alapján mi még egész kevés időt töltünk a felvételekkel, hiszen a klasszikus Metallica fekete lemeze az több mint egy, vagy másfél évig készült. Tehát ez nagyon aprólékos munka, nagyon oda kell figyelni! Én is most jöttem haza a stúdióból, de én olyan nagyon nem csináltam semmit csak figyeltem és így is olyan vagyunk mintha a bányából jöttem volna.
Melyik sávot rögzítitek először?
Régebben mindig a dobot, de most kitaláltuk, hogy sokkal jobb lenne, hogy ha a Gergő már egy komplett zenei alapot hall. Ezért írtunk egy komplett dob programot és akkor így a Ricsinek is könnyebb, neki sem unalmas, a” tak” jelre gitározni! Nem egy felemelő dolog, amikor nem hallod a teljes zenekart, amikor semmit nem hallasz, csak az megy a füledbe, hogy „tak-tak-tak” , így ezt a feeling-et is, a hangulatot, az érzést is megnehezíti. Úgyhogy ez sokkal könnyebb. Mi most a gitárokat rögzítjük előbb.
Így akkor el is árultad, hogy mi is az a mankósáv.
Igen, ez egy olyan szerkesztett sáv, dobsáv, ami nem fog a végleges felvételre felkerülni, csak segítséget nyújt a felvételekben.
Endre! Köszönöm, hogy mindezt megosztottad a MaxiRádió
Rock 1 Óra hallgatóival és további jó munkát kívánok a lemezfelvételhez és a 30 éves Jubileumi ünnepetekhez is, mivel 30 éves az Ossian zenekar 2016-ban ehhez is sok sikert kívánok nektek a koncertekhez. Szervusz!
Nagyon szépen köszönöm. Szervusz!

 

Az interjú Ladányi Zsolt, a MaxiRádió Gyöngyös FM 92.4 MHz (RockFactor, Rock 1 Óra) műsorvezetőjének engedélyével került a cikkbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr538445560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása