FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

STABBED - Végighallgatható a debütáló anyag

Éles váltások, összetett riffek, és post-rockra jellemző elszállások.

2016. február 08. - bush69

stabbed_band.jpg"Submerge" címmel február 8-án jelent meg a Székesfehérváron alakult, január óta Budapesten működő Stabbed zenekar debütáló anyaga. Stílusuk definiálása okozhat egy kis fejtörést, magukat valahova a post-, a prog-, és a sludge metál határvonalára teszik.

facebook_png.pngA "Submerge" EP ingyenesen letölthetővé válik a zenekar BandCamp oldaláról (https://stabbed.bandcamp.com/), és elérhető a legtöbb online zeneszolgáltatónál (Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, Google Play, Amazon, stb.).

BandCamp: https://stabbed.bandcamp.com/

Youtube playlist: https://www.youtube.com/watch…

Spotify: play.spotify.com/album/4aywOpMXtKWeLe5LeTdzaO

iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/submerge/id1078036802?uo=4

Deezer: www.deezer.com/album/12245146

Soundcloud: soundcloud.com/stabbedband/sets/submerge

Az öt számos EP dobfelvételei az LV. Hangstúdióban készültek Gaál Csaba, és Nóniusz Gábor irányítása mellett. A gitárfelvételek a zenekar által, az énekfelvételek, a keverés, és a masztering az Area 3x3 stúdióban készültek. Az albumborítót Farkas Zénó (https://www.facebook.com/artphetamin/) készítette.

A Creed című dalhoz Palotás Péter (Visioned Frailty) járult hozzá hangjával, a Carceri-hez Kelner Péter (ex Eradication).stabbed_cover_fnl_txt_sml.png

A zenénk alapvetően kísérletezőnek mondható, de semmi olyasmit nem csinálunk amit előttünk ne tettek volna már meg, azt viszont igyekszünk jól csinálni. Inkább a kilencvenes évek végére jellemző organikus hangzást követjük, a dalok is kellő vérben és izzadtságban áztak. Az angol dalszövegek különbözőképpen értelmezhető szimbólumokra épülnek, teret adva a hallgató fantáziájának.

Az emberekre bízzuk, milyen zenekarokat hallanak ki a dalainkból, az biztos hogy a 90-es évek vége 2000-es évek eleje nagyobb hatással volt ránk, mint az elmúlt évtized. Igyekeztünk a saját felfogásunkban olyan zenét írni, amit mi magunk is hiányolunk manapság és szívesen hallgatnánk. Koherens stíluskeveréssel próbáltunk megtalálni az egyensúlyt dalközpontúság és komplexitás között, nagy hangsúlyt fektetve a minőségi angol dalszövegekre. A dalok szociális kapcsolati problémáinkat járják körbe egy belső szemszögből. Szimbólumokban, képzettársításokban ütköztetjük ahogy az ember, a társadalom érzékeli és reagál az egyén törekvéseire.

stabbed_band_hid.jpgA projekt 2012 őszén indult, az akkor még instrumentális ambient rock stílussal próbálkozó Kecskés Attila által. Egy hatszámos demóanyag is tartozik ehhez az időszakhoz, melyet Attila írt, és vett fel egyedül. 2013-ban döntött úgy, hogy az ambient témáit inkább egy energikusabb, keményebb környezetbe helyezné, így alakult ki a mostani irány.

Maga a zenekar 2013 év elején alakult Székesfehérváron, és mostani felállását 2015-ben nyerte el:

Karamuskó Alex - ének
Kecskés Attila - gitár
Kovács Gergely - gitár
Potkovácz Márk - dob
Roskó Dávid - basszusgitár

A zenekar nemsokára élőben is bemutatkozik, részletek hamarosan a banda Facebook oldalán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr958371606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása