FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

PHOENIX RT - Elindult a Trio Turné | Interjú

2015. március 29. - bush69

phoenix_rt_band_2015.jpg

Március 27-én startolt a Trio Tour, vagyis a csallóközcsütörtöki Phoenix RT és a gyöngyösi Dorothy közös tavaszi túrája, melynek egyetlen egy felvidéki állomása lesz, mégpedig április 3-án a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban. A vendég a Hátsó Ajtó zenekar lesz. facebook_png.pngA 2014-es évben elég sokat koncertezett a banda. Klippek készültek. Idén sem lesz lazulás, jól gondolom?

Teljesen jól :D! A tavalyi évünk nagyon jól sikerült és szeretnénk, ha az idei év is hasonlóan sikeres lenne. 2015 mindenképpen újabb mérföldkő a zenekar életében, hiszen saját turnéra indulunk és nem mint előzenekar járjuk az országot. Közben elindultak az új dalok felvételei, klip is készül hamarosan…! Izgalmas évünk lesz.

Múlt évben szerepeltetek a magyar X-Faktorban is. Milyen tapasztalatokat szereztetek?

Érdekes kirándulás volt mindenképpen :D! Kicsit belekóstoltunk a média világába, de mindhármunk nevében mondhatom, hogy elég is volt. Persze örülünk, hogy mint rockbanda a mentorházig jutottunk, és hálásak is vagyunk a csatornának és a műsornak. Jó fej emberekkel ismerkedtünk meg, zenekarokkal haverkodtunk össze, kapcsolatokat szereztünk, és nem mellesleg rajongókat is, akik a Faktorban való szereplésünkig még nem hallottak rólunk.

A Tankcsapda őszi-téli turnéjának vendégei voltatok. Milyen volt Lukácsékkal?

Hát az ISTENKIRÁLY! 27 állomásos volt az őszi turnénk. Ebből 24 állomáson a Csapda előzenekara voltunk. Október 10-én startolt a turné és december 31-ig tartott. Az évet Budapesten zártuk a Barba Negra Clubban a Kowalsky meg a Vega és a Hooligans zenekarokkal. Lukácsékkal többször aludtunk egy szálláson, ilyenkor volt lehetőség iszogatni, beszélgetni: voltak helyek, ahol hajnal 4-ig ment az afterparty. Nagyon jó fejek. Rengeteg jó tanácsot kaptunk tőlük.

Tavasszal a gyöngyösi Dorothy-val turnéztok. Mit kell tudni a Trio Tour-ról?

A lányokat már régóta ismerjük, valójában hasonló cipőben járnak, mint mi. Voltak már előzenekara a Roadnak, Tankcsapdának, Fishnek. Ősszel játszottunk velük egy bulin, ott találtuk ki, hogy tavasszal turnézzunk együtt. 6 állomásos turnéról van szó. Fellépünk Tatabányán, Debrecenben, Kecskeméten, Szombathelyen, Szegeden és Felvidéken Dunaszerdahelyen. Három állomásra a Fullstop zenekar is elkísér minket.

A turné egyetlen felvidéki állomása április 3-án lesz a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban. Magyarországon jobban megkedveltek benneteket?

Nem erről van szó. Szlovákiában csak a magyarlakta területeken tudunk játszani. És az igazat megvallva, nincs is túl sok olyan hely, ahol itt fel lehetne lépni. A Soul Hunter egy nagyon jó klub, nagyon szeretünk oda járni, nincs messze ugye Csallóközcsütörtöktől, szóval valamilyen szinten hazai pálya.

Most is saját hang és fénytechnikával készülünk, szóval ha már otthon vagyunk, kiteszünk magunkért :D! A bulin a Dorothy és a Phoenix Rt mellett fellép még a Hátsó Ajtó is.

"Nincs ellenszer" címmel 2013 őszén jelent meg harmadik nagylemezetek. A közösségi oldalatokon közöltétek a hírt, hogy Varga Zoli közreműködésével a SuperSize-ban készül az új lemez.

A "Nincs ellenszer" megjelenése óta folyamatosan írtuk-írjuk a dalokat. Nem szerettünk volna az új lemez megjelenésével három évet várni. Eddig mindig háromévente jelentkeztünk új anyaggal. Szóval másfél évvel az előző korong megjelenése után újra stúdiózunk. Nagyon szépen haladnak a munkálatok. És most már azt is kijelenthetjük, hogy a SuperSize és Varga Zoli remek választás volt.

phoenix_supersize.jpgMikorra várható a megjelenés? Miben lesz más, mint az előző lemezetek?

Minden stúdiózással, koncerttel fejlődik egy zenész, úgy érzem, mi is sokat fejlődtünk az utóbbi két évben. És ez meg is mutatkozik az új dalokon. A szövegvilág ismét változatos. Ugyanúgy, ahogy az előző lemeznél, most is íródtak zúzós metalos dalok, de van pár laza, inkább punkos beütésű nóta is. Valamikor az év vége felé jön majd ki az új nagylemez, de előtte 2 új dal érkezik klippel a terveink szerint. Az egyik pár hónapon belül :D!

akos_kallai_rocksuli.jpgÁkos a Budapesti Rocksuli alapítójához, Kállai Jánoshoz (K3) is elment a felvételek előtt. Egy rövidebb vagy egy hosszabb tanulásra indult?

Ákos 2014 szeptemberétől a Rocksuli tanulója. S bár ő már egy zeneiskolát elvégzett, úgy érezte, hogy még fejlesztené magát, jó pap is holtig tanul alapon, és elmondása szerint a legjobb kezekbe került. Szeretné folytatni ott a tanulmányait, hogy aztán tudását az új dalok írásánál kamatoztassa.

A tavaszi turné után jön a fesztiválszezon. Hol láthatnak titeket a rajongók?

Van pár fesztivál, motoros találkozó, ahol fellépünk a nyáron, na meg júniusra egy meglepetésünk, melyet egy hónapon belül be is jelentünk majd. Játszunk a Bősi Motoros Találkozón, amit egyébként minden évben nagyon várunk, Zselízen júniusban, aztán júliusban a Campus Fesztiválon.

Mi az idei évre megálmodott cél, amit megszeretnétek valósítani?

Szépen haladunk az idei év megálmodott céljai felé. Az első cél a saját turné volt. A másik a SuperSize. Ezen kívül 2 klip, új nagylemez, erős őszi turné az idei tervek :D
phoenix_dorothy_trio_tour_2015.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr107316574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása