FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

NAUTILUS - Újra aktív a rock and roll banda | Interjú

2015. március 25. - bush69

nautilus_2015_marcius_700.jpg

A Perbetén alakult, de zselízi székhelyű Nautilus zenekar újra aktív. Pénteken Vágsellyén játszanak az Auróra vendégeként a Peklo Clubban. Gabócával, a banda gitárosával beszélgettem.

facebook_png.pngMúlt év végén, az őszi-téli Vancouver turné közben lépett ki a dobosotok, aztán úgy nézett ki a dolog, hogy a banda befejezi működését. Mesélnél erről az időszakról?

Nos igen, ez az időszak mindenképp a zenekar történetének nehezebbik korszakai közé sorolható. Bálint kb. a turné közepén jelezte, hogy úgy érzi, nem tudja, nem akarja tovább csinálni a zenekart, ezért kiszáll a bandából. Igazából a bejelentése hirtelen jött, de talán nem volt annyira váratlan, hiszen mi is kezdtük úgy érezni, hogy elveszett belőle az a lendület, amellyel annak idején a dobok mögé ült. Mindenesetre abban maradtunk, hogy a turné hátralevő bulijait még lenyomja velünk, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, a bejelentés kapcsán egyéb korábbi sérelmek is előjöttek, amelyek miatt őszintén szólva nem sikerült teljesen baráti hangulatban elválni. Mi úgy éreztük, hogy a próbák elmaradása miatt a turnézáró perbetei koncert is kérdésessé válhat, ezért Picivel úgy döntöttünk, hogy erre a koncertre próbálunk egy beugró dobost keresni addig, amíg nem találunk a Bálint helyére egy új embert. A segítség Miroslav Rupek, a szintén zselízi Na Dosah zenekar fiatal, ugyanakkor nagyon tehetséges dobosa személyében érkezett. Vele az újabb számokat kicsit átdolgozva begyakoroltuk, de sajnos a régebbi számokra már nem jutott idő. Szerencsénkre viszont Kovi bejelentkezett, hogy Karácsonyra éppen itthon lesz és szívesen eljönne minket megnézni, ha játszunk valahol. Mondanom sem kell, hogy azonnal lecsaptunk rá és a perbetei koncert így egy nagyon egyedi felállású, ugyanakkor fergeteges buliba torkollott... A koncert végére viszont Kovi visszaindult Németországba, Mirko pedig a saját zenekarával folytatta tovább. Tehát év végére ott álltunk ketten a Picivel és nem tudtuk, hogy hogyan lesz tovább...

Március 14-én Perbetén, az Aurora előzenekara volt a Rock-Stone, legalább is ez volt a plakáton, de ott jelentettétek be, hogy a Nautilus újra aktív. Kik az új tagok?

Érdekes módon Perbete mindig meghatározó helyszíne a zenekar életének Most épp az történt, hogy a Bizsu (Izsák Gábor) vezette Rock-Stone-nak lekötött bulija volt Perbetére az Auróra előzenekaraként, de a basszusgitárosuk Zoli (Richter Zoltán) már nem vállalta ezt a koncertet, így ők is csak ketten maradtak Tuloval (Varsányi Tomáš-dobok). Ezért Bizsu megkereste a Picit, hogy nem tudna-e beugrani két koncert erejéig a Zoli helyére - hasonlóan ahhoz, ahogy egyébként néhány éve a Bizsu engem helyettesített az egyik Nautilus koncerten (mellesleg szintén Perbetén :)) Na persze egyből előjött, hogy mind a két zenekar hasonló cipőben jár, sőt, a két "fél" zenekarból egy tök jó bandát lehetne összehozni. Mivel Bizsuval korábban már zenéltünk együtt, részünkről nem volt kérdés, hogy benne vagyunk, de egy rögtönzött megbeszélés/próba után már mind a négyen biztosak voltunk benne, hogy együtt kell folytatni valamilyen formában. Többféle forgatókönyv is volt: felmerült, hogy csináljunk egy teljesen új bandát és jegeljük a Nautilus-t és a Rock-Stone-t; komolyan fontolóra vettük, hogy csak a Rock-Stone-t csináljuk tovább; de végül is a Nautilusnál maradtunk. Abban viszont megegyeztünk, hogy mindkét zenekar legjobb számait tovább visszük, ugyanakkor az elsődleges cél az új számokra való koncentrálás lenne. Visszatérve a kérdésedre: a március 14-ei koncerten valóban Rock-Stone-ként léptünk színpadra, de egyúttal be is jelentettük, hogy ez lenne az új Nautilus felállás.

Láttam már a bandát élőben, de szerintem az egyik legjobb formátokat mutattátok Perbetén, mi a terv az idei évre?

Nagyon örülünk, hogy ez így jött le, mert igazából mi is úgy érezzük, hogy valami nagyon ígéretes dolog állt most össze. Ahhoz képest, hogy erre a hirtelen jött koncertre mindössze kb. 1-1,5 próbát tudtunk csinálni, szerintünk is egész jól sikerült. De igazából ebből is csak az látszik, hogy mindenféle görcsölés nélkül kvázi azonnal egymásra hangolódtunk. A közeljövőre nézve: most pénteken (márcus 27-én) egy újabb koncertünk lesz az Auróra turné következő állomásán, Vágsellyén. Büszkén mondhatom, hogy erre a koncertre azóta még egy próbát tudtunk csinálni. Ami az ennél távolabbi terveket illeti: az idei fesztiválszezonra eddig még nem igazán vettünk fel koncerteket, mert elsősorban most a gyakorlásra és az új számok írására szeretnénk koncentrálni. Aztán ha ez megvan, jöhetnek az újabb koncertek... amit már alig várunk.

Esemény: https://www.facebook.com/events/423755104451054

nautilus_perbete_2015_700.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr767305216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása