FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

ALVIN ÉS A MÓKUSOK - hallgasd meg az új lemezt

2014. december 02. - bush69

alvinésamókusok.jpg

November 21-én jelent meg az 1993-ban alakult nyíregyházi Alvin és a Mókusok zenekar "A Bölcsek Meg Hallgatnak" című új stúdiólemeze, amit teljes egészében elérhetővé tettek YouTube csatornájukon.

facebook_png.png

Az "A Bölcsek meg hallgatnak" az a lemez, amire a legtöbb energiát fordítottuk az eddigi albumok közül! Mind zeneileg, mind szövegvilágban úgy gondoljuk, sikerült még feljebb tenni a lécet! Hangulatilag is nagyon színes anyag lett. Néhol zongora, néhol fúvósok is felbukkannak. December 13-án a Barba Negra Music Club-ban tartjuk az "A Bölcsek meg hallgatnak" lemezbemutatót, a 21. születésnapunkkal egybekötve! Egy jó hosszú műsorral készülünk, hogy beleférjen az elmúlt 21 év legfontosabb dalai mellett az új lemezről is néhány, ízelítőként!

Esemény: https://www.facebook.com/events/895622113781593

A banda története közel 21 éve kezdődött, 1993-ban alakult Nyíregyházán, egyszerű garázszenekarként. Az évek során kétségtelenül Magyarország legnépszerűbb punk-rock zenekarává küzdötték fel magukat.
Az eredeti felállásból Pásztor István (Alvin) énekes/gitáros jelenleg is a csapat frontembere. Alvinékat elsősorban a dalok szövege tette népszerűvé, amely az énekes életfelfogása alapján nagy változáson ment keresztül az évek folyamán. Egy dologban nem változik: szókimondó, őszinte és pimasz. A fejlődés a zenei stíluson is megfigyelhető. A nyers punktól kezdve a ska punk vonalon és a zúzósabb metálos hangzáson át a lírai dallamokig találunk zenei csemegét a repertoárból.
Csoma Viki basszusgitáros nélkül ma már elképzelhetetlen az „Alvin-hangzás”. Viki 1998-ban lépett be a bandába, a basszusgitáron kívül vokálozik és énekel is.
2011-ben csatlakozott az együtteshez a jelenlegi dobos, Szirota Márió, szinte azonnal beilleszkedve. A Márió és a hangszere közötti harmónia a legújabb albumon érezhető igazán, de a koncertek színvonala is emelkedett érkezésével.
Az elmúlt 20 évben 17 album és számos videoklip látott napvilágot. A Sajnálom c. klip nézettsége a túllépte a 2 milliót a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.
A dalok technikai kidolgozottsága hatalmas fejlődésen ment keresztül. A 2012-ben kiadott Bátorság, nyújtott kéz c. album minőségi hangzása az Alvin Records és a SuperSize Recording stúdió profi munkájának köszönhető, így kétségtelenül a legjobb színvonalú Alvin lemezt vehették kézbe a rajongók.
Az Alvin és a mókusok számos hazai és határon túli fesztivál, rendezvény és klub vendégeként járja az országot, dalaikkal engedik szabadjára gondolataikat. A zúzósabb koncertek mellett bensőséges unplugged koncertekkel is bemutatkoztak, ahol a dalokat áthangszerelve, akusztikus hangszerekkel hallhatják a rajongók.
A banda népszerűsége töretlen, a közönség soraiban a mai tinédzserek mellett a tíz és a húsz évvel ezelőtti tinédzsereket is megtaláljuk. A 2013-as év a csapat 20. születésnapján két estés, telt házas koncertet adott az A38-as hajón.

Forrás: http://www.alvinrecords.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr296951967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása