FELVIDÉKI KONCERTAJÁNLÓ ÉS HÍREK

Felvidéki ROCK

Felvidéki ROCK

KERECSEN - interjú a zenekar frontemberével

2014. szeptember 11. - bush69

kerecsenband.jpgA révkomáromi zenekar énekes-gitárosával Varga Zsoltival beszélgettem.

facebook_png.png

Idén 10 éves a banda. Aki esetleg még nem ismerne titeket, bemutatnád a zenekart?

A jelenlegi felállás a következő: Fazika Petyó - dob, Kuszák Tibor - basszusgitár, valamint jómagam - ének és szólógitár. Egy fajta rock-metál zenét játszunk némi népzenei behatással.

Megújult a banda. Tavaly óta trióban nyomjátok.

A tíz év alatt jó pár tagcserén estünk keresztül. Igazából nem pusztán tagcserékről volt csak szó, többször változott a hangszeres felállás is. 2004-ben klasszikus trióként kezdtünk (gitár-ének, basszusgitár, dob), később volt olyan leosztás is, hogy két gitár, három (két énekesnő és én) ének, azaz hat tagú volt a Kerecsen. Mára visszatértünk a trió felálláshoz, a nyersebb direktebb hangzás érdekében.

Augusztus 1-én Perbetén első helyen végeztetek az V. Tumultus Fesztivál keretén belül megrendezésre került Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. Szemléjén a SZMAZE és a Tumultus Polgári Társulás szervezésében. Gratulálok.

Köszönjük szépen! Nem nagyon mérlegeltük, hogy megnyerjük-e, vagy sem. A kiírás alapján megfeleltünk a kritériumoknak. Végül is egy amatőr banda vagyunk, aki saját dalokat játszik magyarul. Gondoltuk (na jó némi
rábeszéléssel néhány barátunk részéről :-) miért ne próbálnánk ki a dolgot, mivel ez is egy lehetőség, hogy ismertebbé tegyük a zenekart.

Bejutottatok a Hangfoglaló Tehetségkutató döntőjébe. Mikor izgulhatunk értetek? Hogyan készültök a megmérettetésre?

Igen, ennek nagyon örülünk, már csak azért mert biztos nagy élmény lesz fellépni a SYMA csarnokban Pesten. Igyekszünk minél többet próbálni. Csiszolgatjuk a nótákat, hogy azok minél spontánabban, dinamikusabban
szólaljanak meg. Rengeteg gyakorlás és próba kell ahhoz, hogy a produkció úgy jöjjön le a színpadról, hogy azt a közönség komolyan is vegye.

Idén elkészült egy négy számos demótok, mesélnél erről?

Ez a demó még a tavalyi év végén készült el. Igazából promóciós eszköznek szántuk, meg annak hogy kívülről halljuk hogy szólnak a dalok, esetleg mik azok a "gyerekbetegségek" a zenében amiket ki kell javítani.
A zenekar próbatermében vettük fel elég mostoha körülmények között, de hálistennek ez nem hallatszik rajta :-) Két teljesen saját dal van rajta és két feldolgozás. A nyitó dal címe: "Nem vagyok...". A szöveget Kerékgyártó Dénessel írtuk közösen, a zene alapjait én szereztem, majd a többiekkel megadtuk a dal végleges formáját. Eredetileg egy a jövőben megjelenő koncept albumhoz, vagy musicalhez készült a dal, meglátjuk mi lesz belőle. A második nóta egy csángó népdal rock feldolgozása. "Hazám, hazám..." a címe és egy jó kis pörgős, riffelős r'n'r lett az eredmény. Az "Emese álma" c. dal a harmadik és egyben a leghosszabb szerzemény ezen a CD-n a maga 7 percével, lassú, már-már líra kezdettel, beindulós középrésszel és befejezéssel. Igazi epikus dal, történelmi szöveggel. A befejező tétel szintén egy átirat, mégpedig az 1604-ben íródott Militaris Congratulatio. Ehhez a dalhoz készítettünk egy videoklipet is HD minőségben.

Ha jól tudom, akkor összegyűlt már egy új lemeznyi anyag is. Mikor vonultok stúdióba?

Így igaz, végre szeretnénk megjelentetni egy igazi CD-t. 11 dalt terveztünk rá, saját számokat és népdal feldolgozásokat vegyesen. A felvétel időpontja egyelőre kérdéses, ugyanis az anyagi háttér egyelőre sajnos hiányzik. Próbálunk pályázni, támogatókat szerezni az ügyhöz, egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Következő koncert, mik a tervek az őszi-téli időszakra?

Tervben van néhány koncert, többek közt októberben Észak-Komáromban a RéV-ben. Hogy kivel, az egyelőre maradjon meglepetés. Tessék figyelni a zenekar honlapját vagy a facebook oldalunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://felvidekirockmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr976687845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása